Reklaam sulgub sekundi pärast

TIPPMEIKAR SOOVITAB: meiginipid vastavalt sellele, kas oled 20, 30, 40 või 50

Vanusest olenemata tahame me kõik tunda end kauni ja naiselikuna ning just seetõttu on jumestusest saanud meie igapäevatoiming. Kuigi igapäevane jumestamine võib mõne naise jaoks jääda tavaks pensionieani, ei tohiks oma 20ndates loodud meigitehnikat päris rutiiniks muuta, sest koos vanusega muutub paraku ka välimus ja varase nooruse signatuurmeik ei pruugi 50ndates sind enam sugugi kaunimaks teha.

Vanusest olenemata tahame me kõik tunda end kauni ja naiselikuna ning just seetõttu on jumestusest saanud meie igapäevatoiming. Kuigi igapäevane jumestamine võib mõne naise jaoks jääda tavaks pensionieani, ei tohiks oma 20ndates loodud meigitehnikat päris rutiiniks muuta, sest koos vanusega muutub paraku ka välimus ja varase nooruse signatuurmeik ei pruugi 50ndates sind enam sugugi kaunimaks teha.

Kuidas aga jumestada end vastavalt eale ehk rõhutada läbi aastakümnete just õigeid kohti, et nooruslik hing endiselt ka väljapoole säraks? Nõu annab hinnatud meigikunstnik Jenni Korjus.

20ndates 

...ole julge! 20ndad on aeg enda tõestamiseks ja eksperimenteerimiseks. Suitsusilmad šokolaadipruunide, tumehallide ja mustaga on just nüüd enne glamuurseid üritusi sinu parimad kaaslased. Sellise meigi  juures on kirsiks tordil nude-toonis huulepulk karamelli, virsiku või magusa roosa varjundiga. Dramaatilise pilgu loomiseks anna volüümi kunstripsmetega, sest pikad ripsmed raamivad silma kauniks ja sügavaks. Samas on õige aeg ka värvidega eksperimenteerimiseks, sest siis annab noorus meile kõik andeks. Samuti on just nüüd see aeg kasutada sädelevaid lauvärve, sest kuna kortse veel ei ole, siis ei too ka sädelev lauvärv neid esile.

Aga... ära sädelusega liiale mine. Ohtralt metallikarva ja sädelevaid toone võivad su nooruslikkuse hoopis kaotada ja muuta sind ebameeldivalt süngeks. Noore inimese muudavad hoobilt vanemaks ka hallid toonid.

30ndates... 

...jätka suitsusilmaga, kuid vähenda intensiivsust – mahedad pruunid ja maalähedased toonid on hetkel hoopis sobivamad. Nüüd võiks suurem rõhk olla asetud hoopis ripsmetele, sest kaunid ripsmed avardavad silmi ja lisavad sügavust. Pööra suuremat tähelepanu ka meigipõhjale, sest niisutatud nahk ja õiged meigitooted aitavad säilitada nooruslikult särava naha. Kasutada võiks ka heledamaid jumestuskreeme, sest tumedad toonid muudavad iga naise vanemaks.

Aga... ära end liialt puuderda. Kasuta puudrit vaid seal, kus vaja – silmadel, ninal, otsaesisel ja lõual, et vältida meigi tõttu tekkinud vagusid. Väldi ka metalseid lauvärve, sest need rõhutavad vanaduse märke.

40ndates... 

...võta omaks valgus ja värvid. 40ndates naised peaksid omaks võtma heledama meigipõhja ning värske jume hoidmiseks kasutama kindlasti vähem jumestuskreemi ja puudrit. Ometi ei tähenda peetud sünnipäevade arv, et peaksid silmadelt värvid kaotama: sinakasroheline, kuninglik sinine, roheline või vasekarva toonid ülemisel ja isegi alumisel silmalaul lisavad sulle särtsu ja energiat. Huultel kasuta kindlasti huulepliiatsit, sest see tagab püsiva tulemuse.

Aga... ära kasuta särapuudreid ja läikivaid põsepunasid. 40ndates muutub nahk tihti aina õlisemaks ja see võib kaasa tuua pooride suurenemise. Särapuudrid vaid rõhutavad naha poorset tekstuuri ja ei muuda sind kaunimaks.

50ndates ja 60ndates... 

...ära unusta ettevalmistust. Kurrukesed ja kortsud ümber suu võivad juba üsna nähtaval olla, seega selleks, et huulepulk pikalt püsiks, on heaks nipiks enne huulemeigi tegemist lisada suu ümbrusesse veidi peitekreemi ja see tooniva kreemiga ilusti ära hajutada. Meigipõhja puhul on sobivaks motoks „lihtsuses peitub võlu” ning paksu jumestuskreemi asemel oleks sobiv kasutada ka näiteks toonitud niisutavat kreemi.

Selleks, et näole veidi värskust ja nooruslikkust lisada, peaks keskenduma põskedele – lisa põsepuna põsenukkidest veidi kõrgemale, et luua noorendav efekt.

Aga... ära keskendu enam ripsmetele. Paksult värvitud ripsmed muudavad su silmad väsinuks ja raskeks. Silma avardamiseks võid silma välisnurka lisada mõned üksikud kunstripsmetutikud ning kanda limaskestale beeži silmapliiatsit.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar märts-aprill 2017.