Reklaam sulgub sekundi pärast

TÕELINE SUVEHITT – hamba all krõmpsuvad soolakurgid

Kellele meist ei meeldiks hamba all mõnusalt krõmpsuvad ja värsked soolakurgid? Kurke saab kasutada lisandina mitmete toitude juurde või süüa ka niisama. Veebileht Soppa365 pani kirja ühe tõeliselt lihtsa ja hea retsepti. 

Vaja läheb: 

Väikeseid värskeid kurke

Jämedat soola ja suhkurt (1 liitri vee kohta arvesta 1,5-2 supilusikatäit jämedat soola ja pool supilusikatäit suhkrut)

Mustsõstralehti

Mädarõikalehti

Tillioksi

Küüslauguküüsi

Vett

Tee nii: 

Pese kurgid hoolikalt jooksva vee all. Seejärel pane vesi piisavalt suurde nõusse, lisa sool ja suhkur ja lase segul keema minna. 

Hoia keskmisel kuumusel ja sega seni kuni sool ja suhkur on täielikult lahustunud. 

Võta segu tulelt ja lase sellel maha jahtuda. Lao klaaspurki kõik muu: pane kõige alla küüslauk, seejärel lehed, nende peale aseta kurgid ja alusta jälle otsast. Kõige pealmiseks kihiks jäta samuti till ja lehed. 

Kui vesi on jahtunud, vala see aeglaselt kurkidele peale. Aseta purk ööpäevaks külmkappi. 

Head isu!