Reklaam sulgub sekundi pärast

TOHOH: ENESERAHULDAMISEL on 3 ootamatut kõrvalmõju

Sooloseks pakub naudingut ja on tervisele kasulik. Lisaks neile kahele on eneserahuldamisel aga ka teisi häid ja halbu kõrvalmõjusid. Ajakiri Medical Daily pani kirja neist kolm kõige olulisemat. 

1. Stress ja valu väheneb

Eneserahuldamine vabastab kehas tuju tõstvaid endorfiine - heaoluhormoone, mis muudavad sind õnnelikumaks ja aitavad stressi leevendada. Masturbeerimine aitab ka lõõgastuda, see omakorda aitab uinuda ning ühtlasi paraneb ka unekvaliteet. Eneserahuldamine võib leevendada ka menstruatsioonivalu. Nimelt paraneb alakehas vereringe, mis muudab valu väiksemaks. 

2. Vähirisk väheneb

Eesnäärmevähk on meestel üks sagedasemaid vähke. Uuringud on tõestanud, et korrapärased seemnepursked vähendavad vähiriski, mistõttu on eneserahuldamine kasulik. Üle viie seemnepurske nädalas vähendab vähiriski lausa kolmandiku võrra. 

3. Võid jääda sõltuvusse

Masturbeerimisel on aga ka miinuspool. Nimelt võib sellest sõltuvusse jääda. Sõltuvuse suurenedes võid iga kord suuremat stimulatsiooni vajada. Samuti võib juhtuda, et partneriga koos olles ei tunne sa enam naudingut ning ohtlikud võtted võivad kaasa tuua vigastusi. 

 

allikas: Iltalehti