Reklaam sulgub sekundi pärast

TRIIN KAOTAB KAALU: 10 kuuga olen sisse söönud üle 40 kg kohupiima

Triin kaotab kaalu: 10 kuuga olen sisse söönud üle 40 kg kohupiima.

 

Kaunist alanud aastat, head lugejad!

 

Loodan, et teie jõulud ja aastavahetuspidustused möödusid hästi ning saite need veeta lähedaste seltsis. Pikad pühad ei mõjunud loodetavasti halvasti ka teie tervisele ja seda just ülesöömise mõttes. Mina võtsin küll kõike mõõdukalt ja jälgisin jõululauas süües neid toitumise põhimõtteid, mida olen varsti pea aasta otsa juurutanud. Hommikuks sõin ikka muna, nii nagu tavaliselt, mitte praekapsast, liha ega kartulit. Aastavahetus möödus ilma tilgagi alkoholita, mis ei ole niikuinii eriline uudis, neile kes, mind paremini tunnevad. Ülesöömise tunnet ja süümepiinu mul nendel pühadel ei olnud, mistõttu pean seda suureks edasiminekuks. Küll aga on mul olnud trenniskäimisest väike paus, sest sain ilmselt pühade ajal külma ja vaevlen nüüdseks juba viimased nädal aega tugeva nohu käes. Vahetult enne haigeks jäämist õnnestus mul aga käia kahes uues rühmatrennis ja enne pühi külastasin kolmandat korda JustFit klubi ning proovisin ära ühe põneva spaaprotseduuri Meritonis. Sellest kõigest kirjutan nüüd lähemalt. 

Kaunist alanud aastat, head lugejad!

Loodan, et teie jõulud ja aastavahetuspidustused möödusid hästi ning saite need veeta lähedaste seltsis. Pikad pühad ei mõjunud loodetavasti halvasti ka teie tervisele ja seda just ülesöömise mõttes. Mina võtsin küll kõike mõõdukalt ja jälgisin jõululauas süües neid toitumise põhimõtteid, mida olen varsti pea aasta otsa juurutanud. Hommikuks sõin ikka muna, nii nagu tavaliselt, mitte praekapsast, liha ega kartulit. Aastavahetus möödus ilma tilgagi alkoholita, mis ei ole niikuinii eriline uudis neile, kes mind paremini tunnevad. Ülesöömise tunnet ja süümepiinu mul nendel pühadel ei olnud, mistõttu pean seda suureks edasiminekuks. Küll aga on mul olnud trenniskäimisest väike paus, sest sain ilmselt pühade ajal külma ja vaevlen nüüdseks juba viimased nädal aega tugeva nohu käes. Vahetult enne haigeksjäämist õnnestus mul aga käia kahes uues rühmatrennis ja enne pühi külastasin kolmandat korda JustFit klubi ning proovisin ära ühe põneva spaaprotseduuri Meritonis. Sellest kõigest kirjutan nüüd lähemalt.

Jahutava toimega mask ehmatab rasvarakke

Meritoni Wellness&Spa tegi mulle enne pühi väga toreda kingituse. Nimelt õnnestus mul olla kõige esimene klient, kes sai nautida nende uut tselluliidivastast ja salendavat spaahoolitsust. Mind ootas ees küünaldega kaunistatud hubane massaažiruum, kus rahustava muusika saatel alustati kõigepealt keha koorimisega. Pärast kehalt surnud naharakkude eemaldamist määriti see kokku spetsiaalse õlilaadse seerumiga, millele järgnes meeldiv massaaž. Masseerimise käigus kasutati spetsiaalseid tselluliidivastaseid massaaživõtteid ja keskendutigi rohkem probleemsetele piirkondadele – kõhule, reitele ning tuharatele. Olgugi, et massööri kinnitusel minul tselluliidiga probleeme ei ole, siis protseduur oli sellegipoolest väga lõõgastav ja aitas lisaks vedelikke väljutada. Kui mudimise osa läbi sai, siis määriti mind sisse spetsiaalse tselluliidivastase kehamaskiga, millel oli eriti tugev jahutav toime. Väidetavalt aitab just selline külmaefekt rasvarakke lõhustada ning nahka siluda. Mask oli juba kehale kandes külm, aga teatud toimeainete mõjul muutus see nahal olles ajaga veelgi jahedamaks. Vaatamata sellele, et mind mässiti maski pealhoidmise ajaks kilesse ning kaeti soojade rätikutega, tekkis ikka kerge külmavärin. Üldse olen avastanud seda, et pärast kaalukaotust hakkab kehal palju kergemini külm. Tuleb välja, et rasvapolster tõesti hoiab paremini sooja ning kõhnematel inimestel hakkabki kiiremini jahe.  

Protseduuri käigus kasutatud Maria Galland’i tooted

Külmatoimega maski mõjuaeg oli orienteeruvalt 20 minutit, pärast mida tuli keha sellest puhtaks pesta. Kuivatamisele ja uuesti massaažilauale heitmisele järgnes kogu keha kreemitamine mõnusalt lõhnava ja sügavalt niisutava kreemiga. Kõik tooted, mida minu nahal kasutati, kuulusid sellisesse ilutoodetebrändi nagu Maria Galland. Kui kreemitamine läbi sai, siis olekski tahtnud sinna samasse magama jääda. Kogu hoolitsus kestis algusest lõpuni kokku 70 minutit ja olles suur massaažisõber, nautisin ma sellest iga sekundit. Kuna akna taga puhus vali tuul ja sadas vihma, oli see lõõgastav iluprotseduur nagu rusikas silmaauku. Igatahes julgen seda uut ja põnevat hoolitsust proovima minna kõigil, kes ei karda enda nahal kergelt jahutavat efekti tunda, see tasub ennast kindlasti ära. Massöör Marianne sõnul teeb igasugune massaaž kehale ainult head. Näiteks soovitas ta saunas või vannis käies ise enda probleemseid piirkondi mudida, sest see pehmendab nahka, paneb rakkudesse kogunenud jääkained liikuma ning aitab tselluliiti eemal hoida. Selge on see, et pole olemas ühte kindlat imetoodet ega -protseduuri, mis paneks rasva kaduma ning kui olekski, siis ei leiduks maailmas nii palju ülekaalulisi inimesi. Küll aga on palju võimalusi selleks, et kaalulangust veidi kiirendada ning lasta kehal lõõgastuda ja üheks võimaluseks ongi erinevad massaažid. Pärast protseduuri oli igal juhul väga raske tõusta ja õue minna, tundsin, et olen mõnusalt puhanud. Suur aitäh veelkord Meritoni Wellness&Spa'le ning suurepäraste kätega Mariannele! 

Pärast 70minutilist lõõgastavat protseduuri ei tahtnud kuidagi õue külma kätte minna

Kas EMS trenn on üks suur väljamõeldis ja vale?

Eelmises postituses kirjutasin sellest, kuidas käisin JustFit klubis TRX-i ja Jumpingu trennis. Sel korral räägin veel ühest nende poolt pakutavast treeningust, milleks on EMS. Tegemist on üliintensiivse ja väidetavalt 18 korda efektiivsema trenniga, kui seda on jõusaalis rassimine. EMS ehk  elektromüostimulatsioontreening hõlmab kõiki keha lihaseid, saates nendesse läbi spetsiaalse kostüümi elektriimpulsse. Selleks et impulss mõjuks, on aga vaja lihaseid vastu pingutada ehk et teha erinevaid lihasharjutusi. Niisiis ei ole EMS päris selline protseduur, kus lihtsalt lamatakse ja lastakse masinal mõnusalt töö ära teha. Vastupidi, väga palju peab ise pingutama ja pärast 20 minutit oli tõesti tunne, et olen juba paar tundi kõvasti trenni teinud.

Ootusärevus enne elu esimest EMS treeningut

Enne trenni pidin läbi lugema EMS-i vastunäidustused ja kinnitama enda allkirjaga, et mul ei ole nendest ühtegi. Vastunäidustuste hulka kuuluvad näiteks epilepsia, rasedus, diabeet, südamestimulaator, kasvajad ja muud haigused, aga lisaks ei tohiks trenni teha ka menstruatsiooni ajal ega palavikuga. Seejärel rääkis treener Marina lähemalt sellest, mis mind ees hakkab ootama. Kui olin selga tõmmanud spetsiaalsed pehmest ja õhukesest kangast retuusid ja pluusi, pandi mulle selga vest, mille sisse olid paigutatud andurid, mis trenni ajal lihastesse impulsse edastavad. Vest tõmmati päris korralikult ümber keha pingule, meenutades veidi korsetti. Ka puusade ümber läks spetsiaalne anduritega vöö. Järgmiseks näitas Marina mulle ette baasharjutused ning tutvustas masinat, millega ta mu keha õige pea ühendas. Masin töötab selliselt, et igale lihasgrupile saab anda erineva tugevusega impulsse. Impulsi kestvus on 4 sekundit, mille jooksul tuleb lihaseid tugevalt pingutada ja sooritada harjutust ning ühtlasi ka sügavalt välja hingata. Sellele järgneb 4 sekundit puhkepausi, mille jooksul hingatakse sisse ja siis tuleb jälle pingutus. 

Soojendus tehtud, masinaga tutvutud ja keha sellega ühendatud, alustasime lihtsamate harjutustega. Kui esialgu oli lihastes tunda vaid kerget surinat, siis mõne aja möödudes tõstsime impulsi tugevust ja suundusime raskemate harjutuste juurde. Näiteks kõige lihtsam põlvedel kätekõverdus saab hoopis teise hingamise, kui seda teha EMS masina külge kinnitatuna. Juba mõne minutiga hakkas higi tilkuma, õnneks oli klubi poolt olemas väike rätik, millega seda pühkida. Treener Marina oli kogu aja minu kõrval, toetas, elas kaasa ja küsis, kas mul on kõik ikka hästi. Kindlasti ei tohi EMS-i ajal olla kusagilt valus, aga liiga nõrga impulsiga ei ole samuti erilist mõtet seda trenni teha. Mingi aja möödudes harjub lihtsalt lihas madalama impulsiga ära ja koos treeneriga tuleks seda järk-järgult tõsta. Trenn kestis vaid 20 minutit, aga ma ei ütleks, et see aeg möödus ütlemata kiiresti, sest päris raske oli. EMS parandab vereringet, normaliseerib ainevahetust ja võimaldab vabaneda seljavalust. Marina kiitis mind trenni lõpus ja üles, et mul on täitsa hea treenituseaste. Positiivseks üllatuseks antakse pärast trenni klubi poolt rätik ja saab ennast kenasti puhtaks pesta, ilma et ühtegi trenniasja ise kaasa oleks võtnud. Kokkuvõtvalt ütleks nii, et EMS ei ole mingi suvaline väljamõeldis, kuhu enda raha matta. Teatud elutempoga inimestele on see kahtlemata asendamatu viis enda vormishoidmiseks. Mu lihased olid pärast trenni täiesti läbi, aga tuju jällegi väga hea. Mina leian küll, et on mõtet EMS-i kasvõi korra proovida.

Ilusate ilmadega õue pildistama

Praegu aknast välja vaadates ei ütleks, et meil Eestis jõululaupäeval päike paistis ja mõned aialilled õitsesid. Pärast pühi ja enne aastavahetust olid lihtsalt uskumatult ilusad ilmad ning mul õnnestus nendel päevadel käia pildistamas. Jagan mõnda fotot ka teiega. Sattusin Paldiski kanti ja lasin ennast mere ääres pildistada. Kuigi olin soojalt riides, siis ilmselt seal ma ennast külmetasingi. Enne kodust lahkumist kaalusin pikalt, mida selga panna ja otsustasin ühe lühikese mantli kasuks, mida ma ei ole saanud juba paar aastat kanda, sest see oli mulle väike. Nüüd seda endale uuesti selga pannes tuli välja, et see on mulle hoopis suureks jäänud. Sellest on muidugi kahju, aga ma ei jätnud oma jonni ja panin selle ikkagi selga, sest ilmselt järgmiste külmade ilmadega, mil seda riideeset kanda saaks, näen ma sellega juba eriti naljakas välja. Neid pilte tehes poleks arvanud, et ilm keerab nii jahedaks nagu praegu ja maha sajab selline paks lumevaip. Positiivne selle lume puhul on jällegi see, et üle pika aja sai suusapüksid jalga pandud ning kõvasti lund roogitud. Vähemalt mingi aktiivne liikumine minu haigusperioodil. Lisaks mõjus värske õhk vahelduseks täitsa hästi. 

Trenn, milles võib päriselt magama jääda – ja seda mitte igavusest!

Nagu mainisin, siis enne seda, kui nohu mind maha niitis, jõudsin käia kahes Meritoni rühmatrennis, mida varem ei olnud proovinud. Esimeseks valisin sellise trenni nagu kõht, selg ja tuhar. Nimestki võib aru saada, et trenn keskendus peamiselt nendele kehaosadele. Abivahenditeks olid ilma raskusteta kang ja matt. Sain teada päris huvitavatest seljalihasteharjutustest, mida pulga abil teha. Lisaks veendusin järjekordselt, et minu tasakaal vajab oluliselt arendamist, sest ega ma ilma toeta ühel jalal ikka väga pikalt ei seisa. Trennis tegime erinevaid kükke, kõhulihasteharjutusi ja tasakaalupoose. Tahan raudselt sellesse trenni veel minna, sest tundsin, et see mõjub otse minu kõige probleemsematele kohtadele. Kohe pärast kõhu, selja ja tuhara trenni läksin oma elu esimesse BodyBalance’isse. Selleks tuli võtta paljajalu ning abivahenditeks tuua matid ja pleed. Esimese hooga mõtlesin, et mis toimub – milleks on vaja trennis pleedi? Ega me siin ometi magama ei hakka? Treener Anu Riit süütas saalis küünlad, kustutas tuled ja pani peale rahuliku muusika. Seejärel alustasime trenni endaga. Raske on välja tuua neid harjutusi, mida me seal tegime, aga kui ma ütlen märksõnadeks pilates, jooga ja tai chi, siis ehk saate veidi aimu. Ühte ja sama liigutust tegime mitu korda, sealhulgas olid sellised harjutused nagu päikesetervitus, alla vaatav koer, sõdalasepoos, kerepööre, kolmnurgapoos, lapseasend jne. BodyBalance parandab liikuvust ja tasakaalu, vähendab pingeid ja aitab parandada keskendumisvõimet. Peab ütlema, et see oli väga värskendav kogemus ja mõistsin, et trenn ei pea olema ainult rütmika muusika saatel hantlitega vehkimine, nii et veremaitse suus. Trenn võib olla ka rahulik ja pakkuda midagi lisaks hingele. Järjekordne rühmakas, kuhu tahan uuesti minna. BodyBalance lõppes sellega, et kõik osalised heitsid matile pikali, leidsid mugava poosi, pugesid pleedide alla ja lihtsalt lõõgastusid. Kuna mul kadus ajataju ära, siis ei oska öelda, kaua me seal sedasi teki all lamasime, aga usun, et vähemalt 5 minutit. Julgustan kõiki proovima, sest nagu minu enda pealt näha, siis ei pea olema joogaproff, et BodyBalance’i trennis osaleda. 

10 kuuga kaotatud üle 50 sentimeetri

Seekordne mõõtude tabel on taas kord teie ees. Kui sel korral ümbermõõtude osas erilist muutust toimunud ei ole, siis rasvaprotsent on päris tublisti kahanenud ja tundub, et kaal on ka natuke liikuma hakanud. 70ga algavat numbrit siiski veel kaalul ees ei ole, aga ma liigun sinnapoole. Sisuliselt siis 10 kuud ja miinus 20 kg ning kokku selle ajaga kaotatud veidi üle 50 sentimeetri. Rasvaprotsent on üks päris hea näitaja, mis annab kinnitust sellele, et olen toitumisega õigel teel. See näitaja on mul suisa 10% langenud. Kui normaalne rasvaprotsent minuvanusel naisel on keskmiselt 24%, siis mul on veel omajagu minna, aga küll ma selle normi ka ükskord kätte saan.  

Kui juba kokkuvõtvatest numbritest rääkimiseks läks, siis siia lõppu üks päris hämmastav fakt. Nimelt olen ma 10 kuuga söönud ära keskeltläbi 40 kilogrammi kohupiima. See tundub ikka täitsa ulmelisena, aga kui päevas tarbin ära 200grammise paki, siis nädalas teeb see umbes 1 kg (iga päev muidugi ei söö, aga mõni päev läheb suisa kaks pakki), ühes kuus tuleb seega ligikaudu 4 kg kohupiima ja kui korrutada see 10 kuuga, siis tulebki kokku 40 kg. Kõige hämmastavam on ilmselt see, et maitsestamata kohupiim meeldib mulle ikka veel!

Käes on aeg, mil jõusaalid täituvad paariks nädalaks rahvaga. Soovin teile tervislikku jaanuarikuu jätku ja ennekõike kannatlikkust ning järjepidevust, et uusaastalubadus trenniga alustada ei jääks vaid esimestesse nädalatesse!

Triin

[gallery ids="2025906,2025917,2025929,2025939,2025947,2025956,2025965,2025979,2025984"]