Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜLAR LINDEPUU: igaühest võib saada selgeltnägija

Kohtun Ülar Lindepuuga Telliskivi loomelinnaku populaarses restoranis La Tabla, et tutvuda tema uuest põnevast projektist, mis aitab lastel oma võimeid avada ja kasutama õppida. Teisisõnu tähendab see suvekooli, kus lapsed õpivad lihtsamaid selgeltnägemise ja ravitsemise nippe ning arendavad võimet koolis ja ühiskonnas paremini hakkama saada. 

Kui ma küsin Ülarilt, et mis tema ametlik tiitel võiks olla, kellena teda lugejale tutvustada võiks, muigab mees sõbralikult ja ütleb, et tal ei ole tiitlit. „Ma ei taha panna silti külge, et kes ma olen, sest see on väga piirav. Siis ma saangi olla ainult see ja mitte midagi enamat,” ütleb ta. Jätame siis selle teema lahtiseks ja liigume teema juurde, kuidas Ülar endale ravitseja- ja selgeltnägijavõimed sai ning miks on ta veendunud, et igaüks on võimeline ravitsema ja tavamõistes nn imesid korda saatma. 

Selgeltnägemine pole ime! 

Kui tavaliselt ümbritseb selgeltnägijaid salapära ja nende pilk võib võtta jalad nõrgaks, siis Ülar peab selgeltnägemist kõige tavalisemaks isikuomaduseks, mida on võimalik igaühel õppides arendada. Ka tema enda võimed on nn õpitud. „Olin umbes 20aastane, kui mulle sattus kätte venekeelne raamat „Mõistuse jõud”. Seal õpetati, kuidas vaadata tulevikku. Praktiseerisin seda, aga siis ei saanud ma täpselt aru, mida need kujutlused tähendavad, mida ma tajun. Kui umbes neli-viis aastat oli läinud, sain aru, et see, mida ma tol ajal nägin, oli mu elus juhtunud või juhtumas.” Aastatega mehe huvi nende teemade vastu kasvas ning ta hakkas koolitama end Venemaa parimatel kursustel, mis õpetavad inimest iseennast paremini tundma ja avanema. Ülar ütleb, et selgeltnägemise üks olulisemaid osasid on võime süvalõdvestuda. Kui selle oskuse omandad, oledki oma teadvuse selgeltnägemiseks avanud. 

Selgeltnägemine või ravitsemine pole Ülari meelest mingi ime või eriline anne. „Kui sa suudad visualiseerida end praegu kuskile soojale mererannale, siis suudad sa ka selgeltnägija olla. Iga ime taga on selgitus ja imesid kui selliseid ei ole olemas,” seletab mees, kes oma õpilastele näitab õppevideona tõestisündinud lugu sellest, kuidas ühele naisterahvale kasvab tagasi viljastumisvõimeline emakas, mis tal aastate eest ära lõigati. Ka Ülar viib sarnast eksperimenti iseenda peal läbi ja on võtnud nõuks välja tõmmatud hamba asemele uus kasvatada. „Nukid on juba näpuga katsudes tunda, aga sellest on siiski praegu vara mõelda,” on Ülar tagasihoidlik. 

Juba aastaid korraldab Ülar ka teistele kursuseid ning õpetab inimestele selgeltnägemise ja ravitsemise saladusi. Seda küll peamiselt Soomes, kus ta juba alates 2004. aastast elab. Kuigi Ülar kolis naaberriiki puusepatööd tegema, kujunes tema igapäevaelu tähtsaimaks osaks teiste inimeste aitamine. „Järjekord oli ukse taga ning praktiseeritud sai kõike alates tõsiste haiguste ravimisest kuni kadunud inimeste otsimiseni.” 2008. aastal tundis mees, et sellisel kujul ennast igapäevaselt rakendades ei pea ta enam vastu ja leidis uue ning veelgi parema viisi inimeste aitamiseks – ta avas Soomes Parapsühholoogia keskuse ning hakkas korraldama koolitusi, mis õpetaks tavalistele inimestele ravitsemist, iseenda ja oma lähedaste aitamist ning avaks nende võimeid. „Minu soov on levitada seda mõtteviisi, et ühiskond muutuks seeläbi paremaks,” kõneleb Ülar. Vaatamata sellele, et kui rohkem inimesi iseend aidata suudaks, ei pidavat kurjus siitilmast kuskile kaduma. „Kurjus on meie sisemine konflikt ja ka sõjad on nende eestvedajate sisemised konfliktid, aga globaalsel tasandil,” selgitab mees ja lisab, et just seetõttu ei lahenda inimese tapmine selle mõrtsuka probleeme.

Ülar usub, et meie mõtted loovad meie elu ja maailm sünnib mõtetest. „Mõtted võivad ravida keha, aga keha ei saa ravida mõtteid. Seetõttu peavad mõtted olema tervemad kui keha.” Kuidas mõelda õigeid mõtteid ja kuidas seeläbi elada paremat elu? Ülar ütleb, et tema vaid 95 eurot maksev selgeltnägemise algkursus annab võimaluse leida kõik need vastused, mida on vaja, et oma mõtetega hakkama saada.

Eestis on võimalik osaleda Ülari poolt läbiviidaval algajate kursusel „Mõtte salajane jõud või alateadvuse vägi”, mis on selgeltnägemise esimene baastreening. Uuri lisa SIIT.

Lastelaager „Avanemine” annab selgeltnägemise algteadmised

Suvegraafik on enamikul lastest tihe ja võimalusi erinevatesse laagritesse minna on palju. Inimese Informatiivse Arengu Keskus, mida Ülar veab nii Eestis kui Soomes, pakub põnevat nädalast suvelaagrit lastele vanuses 7–15 aastat. „See idee on mul olnud ammu, aga et see lõpuks aset leiab, on ka mitmete lapsevanemate soovist ajendatud. Lapsed on palju vastuvõtlikumad, nende arusaamine maailmast on teine ja neil on kergem asju lahendada kui meil,” seletab viie lapse isa ja tunnistab, et on seda tunnetust ka oma nooremates lastes läbi mängude arendanud. 

„Inimesed näevad maailma läbi kujundite. Igaüks teab, mida tantsulaagris õpitakse ja kui palju ning mida see lapsele annab. Meie lastelaager „Avanemine” on sedavõrd teistmoodi laager – see muudab kindlasti lapse elu ja maailma tajumist, arendab selgeltnägemist ja ülitundlikku tajumist, aktiveerib immuunsüsteemi ja tervist, parandab keskendumisvõimet, tõstab õppeedukust koolis ning parandab sotsiaalseid võimeid ja nende kvaliteeti,” lubab koolitaja. Lastele õpetatakse kõike seda, mida täiskasvanutelegi, ainult läbi mängu ja lihtsamate harjutuste. „Näiteks õpime ajupoolkerasid tasakaalustama. See on lihtne harjutus, mida laps saab ise kodus teha. Samuti õpime nn ridade vahelt lugema, et teadvus hakkaks paremini haarama ja nii õppimine kui inimsuhted oleksid edukamad.”

Ülar peab oma õpetusi Bronnikovi koolkonna meetoditest inspireerituks. (Vaata lisatud videot Bronnikovi lastekooli treeningust allapool.) Ta on ka ise end Bronnikovi kursustel täiendanud ning jutustab vaimustatult sellest, kuidas laste kohanemisvõime on kordades parem kui täiskasvanutel. Näiteks suudavad Bronnikovi koolitatud lapsed ainuüksi oma tunnetuse pealt kinniste silmadega hokit mängida.

Lastelaager „Avanemine” toimub sügisel kahele vanusegrupile: 7–10 aastat, 11–15 aastat. Registreerimine ja täpsem kursuse info siin.

Marge Tava
Ilmunud ajakirjas Buduaar