Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜLLATA OMA EMA keelt alla viiva kohvikoogiga

Täna tähistatakse taaskordselt emadepäeva ning kena oleks ema sel päeval köögitoimkonnast vabastada ning teda hoopis maitsva koogiga üllatada. Tubli tütrena otsustas ka Aveli Allikas oma kallist ema meeles pidada ning küpsetas talle isuäratava koogi, mis sobib ideaalselt kohvi kõrvale. Aveli jagas lahkelt retsepti ka kõikide Buduaari lugejatega. 

Vaja läheb: 

24 cm vormi

Põhi:

160 g digestive küpsist

110 g võid

Koostis:

300 g vahukoort

500 g mascarpone toorjuustu

Kuni 2 dl tuhksuhkurt

1 spl vanillisuhkurt

5 tl lahustuvat kohvi

25 g zelatiini

7 spl vett

1 spl kakaod

näpuotsaga soola

Tee nii: 

Sulata või ära ning purustatud digestive küpsised sega või sisse. Voorderda vorm küpsetuspaberiga seest ära ning kata põhi küpsise- ja võiseguga. Seejärel aseta põhi külmkappi kuniks valmistad kreemi. 

Paisuta zelatiin 3 spl külma veega. Lahustuv kohv, sool ja kakao pane 4 spl kuuma veega tõmbama. Vahusta rõõskkoor tuhksuhkruga mitte väga kõvaks vahuks. Lisa toasoe mascarpone ja vanillisuhkur ning vahusta edasi ühtlase massi saamiseni. Paisunud zelatiin lisa kohvi- ja kakaosegule ning lase segu korra kuumaks. Peene joana lisa saadud segu mascarpone segule. Vala kreem põhjale peale. Hoia külmkapis vähemalt 3 tundi ning seejärel kaunista kook šokolaadipuru või kakaoga vastavalt oma soovile. 

Head isu!