Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜLLATAV PÕHJUS: kohvi ei tohigi tühja kõhuga juua

Väga paljude jaoks on hommikune kruusitäis kohvi äärmiselt oluline osa päevast, milleta ei tahaks isegi voodist välja tulla. Kuid kohvi juues tuleks siiski arvestada teatud nüanssidega - näiteks tühja kõhu peale joodud kohvi võib sinu tervisele olla palju kahjulikum, kui sa arvatagi oskad.

Väga paljude jaoks on hommikune kruusitäis kohvi äärmiselt oluline osa päevast, milleta ei tahaks isegi voodist välja tulla. Kuid kohvi juues tuleks siiski arvestada teatud nüanssidega - näiteks tühja kõhu peale joodud kohv võib sinu tervisele olla palju kahjulikum, kui sa arvatagi oskad.

Kofeiin aitab ainevahetust ergutada, kuid see tähendab ühtlasi ka seda, et seedesüsteem hakkab maohapet tootma ning tühja kõhu peale võib see põhjustada mitmeid seedehäireid või kõrvetisi. Siinkohal ei ole vahet, kas tegu on kofeiini sisaldava või kofeiinivaba kohviga - kumbki ei ole tühja kõhu peale jooduna hea.

Lisaks võib tühja kõhu peale joodud kohv tuua kaasa dehüdratsiooni ehk vedelikupuuduse sümptomid. See võib tõsta pulssi ja vererõhku, põhjustades meeleolukõikumisi ning keskendumisraskusi.

Terviseeksperdid soovitavad kohvi juua toidu kõrvale või pärast söömist. 

Allikas: Your Tango