Reklaam sulgub sekundi pärast

Unistuste amet: juuksur… vastab Viktoria Arapina

Meist paljud unistavad kindlast ametist, millega tulevikus tegeleda. Viktoria Arapina on äärmiselt andekas ja loov noor 23-aastane naine, kes on osalenud edukalt rahvusvahelistel võistlustel ja võitnud auhindu. Nimelt on Viktoria juuksur, olles sellest elukutsest terve elu unistanud ja annab endast nüüd kõik, et olla parim oma ala professionaal. Buduaar TEEN uuris Viktorialt, millised omadused on edukal juuksuri ja päris veel palju muud huvitavat. 

1. Kuidas leidsid tee juuksuri ametini?
Olen alati unistanud  loomingulisest elukutsest,  mis annab ka võimaluse ennast arendada.

2. Mis sa arvad, mis ja miks on juuksuri töös kõige olulisem osa?
Meie kutsealal on kõige tähtsam kliendi soovide õige mõistmine ja neist aru saamine. Ilma selle oskuseta ei oma professionaalsed oskused suurt tähendust.

3. Mida pead kõige suuremaks saavutuseks oma töös?
Minu suurim saavutus on oma klientide usaldus, auhinnad rahvusvahelistel suurvõistlustel ja loomulikult see, et ma lähen tööle suure rõõmuga.

4. Mida oma töö juures kõige enam armastad?
See töö võimaldab ühendada mu loovuse ja armastuse ning kindlustab korraliku sissetuleku. Ma armastan värvida ja lõigata juukseid, juhtida tegevusprotsessi ja otsustada, mida ja kuidas ma teen, kuidas rakendan oma teadmisi ja oskusi konkreetse kliendi juures. Kõige enam meeldib, kui lõpptulemus meeldib nii kliendile kui meistrile!

5. On sul tööpostil juhtunud ka mõni äpardus?
Muidugi on olnud erinevaid olukordi, aga neid võib ja saab alati lahendada tulemuslikult kohapeal.

 6. Missugused omadused on heal ja edukal juuksuril?
Pidev soov saada paremaks, hästi arenenud empaatiavõime, esteetika ja stiili tunnetus.

7. Millised teadmised on juuksuri töös kõige olulisemad?
Sellele küsimusele on raske vastata, sest selles töös on kõik meie poolt rakendatavad teadmised väga tähtsad.

8. Mis on selle töö plussid ja miinused?
Eelised on loominguline töö, suhtlemine erinevate inimestega, huvitavad reisid üle maailma ning inspireerivad uued tutvused rahvusvaheliste spetsialistidega. Miinuseks on füüsiline väsimus.

9. Kas soovitaksid ka noortel hakata juuksuriks? Miks?
Soovitan ilutööstusest huvitatud noortele end selles valdkonnas julgelt proovida, sest juuksuri elukutse on mitmekülgne ja sel on palju erinevaid harusid. Näiteks võib kombineerida juuksuri metit make-up valdkonnaga, teha soenguid moeshow'del, osaleda erinevatel üritustel ja rahvusvahelistel võistlustel. Kõik see on uskumatult põnev ja vaid väike osa kõigist selle elukutse naudingutest!

10. Kaua oled praeguseks seda ametit pidanud?
Praegu olen töötanud kolm aastat ja plaanin veel pikalt jätkata…

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar TEEN.