Reklaam sulgub sekundi pärast

UNISTUSTE POOLE PÜÜDLEV meigikunstnik Rebeca Birk

Rõõmsameelne, ettevõtlik ja andekas meigikunstnik Rebeca Birk (23) on üks neist õnnelikest, kes – hing rõõmust hõiskamas – võib nimetada tööd oma hobiks ja vastupidi. „Tunnen meikides, et tegelen millegagi, mida mulle tõesti meeldib teha ja teen seda suure kirega.“

Rebeca teekond ilumaailma poole sai alguse juba üsna noores eas. Väikese tüdrukuna kõrvalt jälgides, kuidas ema end jumestas, pakkus see maailm talle tohutult huvi. „Mäletan hästi, kuidas salaja ema meigikotti piilusin ja meigitoodetega esimest tutvust tegin,“ meenutab andekas neiu. Umbes 10 aastat tagasi tellis Rebeca endale eBay'st esimese meigipaleti ja hakkas Youtube’i kaudu jumestamist õppima. Hiljem sai harjutatud juba ka teiste peal ja nii see huvi meigikunsti vastu aina kasvas. Pärast keskkooli otsustas Rebeca minna profimeigikooli ja tänaseks on ta meikariametit pidanud neli aastat. Meigikooli minnes omas Rebeca juba küll teadmisi jumestamise kohta, kuid kool andis oskustele ikkagi tugeva põhja. „See on niivõrd mitmekülgne ala, milles võib end lõpmatult täiendada ja kogu aeg midagi uut õppida,“ jabab Rebeca veendumust.

Hollywoodi vibe

Peale meikimise tegeleb naine ka kaunite kulmude loomisega, olles läbinud mitmeid koolitusi. Näiteks microblading'ut ehk kulmude poolpüsimeiki on noor naine õppinud nii Eestis kui Londonis. Kuna antud tehnika on väga peen ja täpne, tunneb Rebeca, et tänu sellele on muutunud käsi eriti kindlaks ka jumestamisel.  

Siiani üheks vingemaks kogemuseks peab Rebeca staarmeikar Mario Dedivanovici meistriklassis osalemist. Viimase tuntuimaks kliendiks, muide, on Kim Kardashian. „Paljud seal õpitud Hollywoodi nipid on tänaseks saanud mulle igapäevasteks abilisteks meikimisel,“ lausub Rebeca rõõmsalt. „Niisugused koolitused arendavad ja annavad palju juurde.“

Kaunid naised kui lõuend 

Jumestamise kõrval on meigikunstnik hiljuti avastanud ka maalimise. „Olen küll alati armastanud joonistamist ja tundnud huvi kunsti vastu, kuid eriti viimasel ajal olen tajunud, et maalimine aitab mul inspiratsiooni koguda ka meigi tegemiseks ning annab julgust juurde. Võttes enda ette tühja valge lõuendi saan lasta fantaasial lennata ning pintsliga end väljendada. See on tore vaheldus, kuna üldiselt on minu lõuendiks kaunid naised, kelle ilu ma meigiga rõhutan.“ Kõige põnevamateks tööalasteks projektideks peab Rebeca pulmi, kus jumestaja osa on alati väga tähtis. „See, kuidas saan õppida tundma uusi inimesi ja olla neile toeks nii mures kui rõõmupisaraid valades, tekitab väga sooja tunde,“ ütleb naine.

Suurimaks väljakutseks peab Rebeca siiski enda stuudio avamist. „Mõte luua ise koht, kus valitseks mõnus töökeskkond ja kõik oleks enda järgi, oli mul juba sellest hetkest, kui sain meigikoolis tunnistuse,“ meenutab ta. „Olen ise küll selline, et kui tuleb mõni mõte, tahaks selle kohe teoks teha, kuid antud olukorras kaalusin ja mõtlesin pikalt. Suured asjad oskavad tulla meie ellu õigel hetkel ning samuti oli stuudioga. Leidsin ilusa ja hea asukohaga ruumi Foorumi keskuses ning nii saigi Brow & Beauty Club loodud. Tänaseks on meil koos mõnus tiim, kes pakub erinevaid iluteenuseid ja oleme pidevas arengus.“

Tumedad silmad ja nude-huuled

Meigitrendid muutuvad pidevalt ning kahtlemata on jumestuskunstnikud alati uusimate trendidega ka kursis. Kui veel mõni aeg tagasi oli Rebeca enda lemmikmeigiks nukulik, tugev lainerijoon, sädelev glitter-silm ja pikad ripsmed, siis  praegusel hetkel on favoriidikoha üle võtnud tumedates ning pigem mattides toonides silmameik, läikivad nude-huuled ja veatu jumestuspõhi. „Jumestajana meeldib mulle katsetada uusi suundi ning just see ongi antud töö juures väga lahe, et pole reegleid ega piire, vaid saab olla loominguline.“

Rebeca enda igapäeva meik on väga lihtne. „Kui on mõnele üritusele minek, ma enda meigile  pahatihti tähelepanu pöörata ei jõuagi, vaid teen meelsasti sõbrannad ja teised pidulised kauniks,“ tunnistab meikar. Selleks aga, et luua veatu jumestus, pöörates rõhku ka silmameigile, kulub Rebecal minimaalselt tund. Kui ajalist piirangut ei ole, võib ta end meikida ka mitu tundi.

Rebeca soovitused kauakestvaks igapäevameigiks:

1. Kui soovid rõhutada silmameiki, alustagi sellest – nii jääb jumestuspõhi puhas ja võidad aega, ega pea pärast hakkama puhastama pudenenud lauvärvi silma alt.

2. Hajuta! Selleks, et meik näeks visuaalselt ilus välja, peab nii silmameik kui jumestuspõhi olema sujuv ja hajutatud.

3. Proovi meigipõhja tegemiseks kasutada hoopis puudrit, mitte jumestuskreemi. Kreemiseid tooteid on tihti raskem nahale ühtlaselt kanda. Ise olen aastaid kasutanud presspuudrit ja sellega hoiab tõesti aega kokku. Peale kandmine on kiire ja lihtne – tuleb vaid leida endale sobiv toode.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar - veebruar 2019.