Reklaam sulgub sekundi pärast

UPS: ANU SAAGIM ropendas ETV otse-eetris

Roheliste erakonnas riigikogusse kandideerinud Anu Saagim oli teisipäeva õhtul kutsutud telesaatesse "Suud puhtaks." Saagim rääkis saates niivõrd emotsionaalselt kaasa, et unustas ühe tähtsa seiga – rahvusringhäälingu eetris ei ole kombeks ropendada. 

Bravuuritar rääkis parasjagu sellest, et Õhtulehes töötades vaadati tema poole viltu, kui ta teatas, et kandideerib riigikokku just Eestimaa Roheliste ridades. "Mul on väga hea töökoht, ma väga armastan seda. Ma ei saanud aru, miks on ajakirjanikul keelatud, et tal on mingi maailmavaade või et ta läheb korra poliitikasse. Mind võeti töö juures päris tõsiselt ette," rääkis naine emotsionaalselt. 

"Järgmine lause oli see, et rohelistel pole mingit võimalust. Aga mis see siia puutub? See on minu maailmavaade, mina tahan selle eest võidelda. Kolmandaks oli see, et ma pean siis töölt lahkuma. Ma mõtlesin, et what the f*ck! Miks mind karistatakse selle eest," küsis Anu saates. 

Anu ropendamist märkas koheselt saatejuht Urmas Vaino, kes hoiatas Saagimit, et see jäägu viimaseks korraks, kui ta eetris ropendab.

Saagim rääkis saates, et suundub tagasi Õhtulehte tööle ning hetkel ei oska ta öelda, kas ja milline tulevik tal poliitikas on. 

"Mind ärritas see, et isegi, kui ma korjasin need 604 häält, siis esimene asi, mis inimesed mulle ütlesid oli, et mu häältesaak oleks kordades suurem olnud, et ma olin vales erakonnas. No mis mõttes? Ma ei saa olla ju Keskerakonnas või sotsides, kui ma ei usu sellesse, mida räägin," sõnas ta.