Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING PALJASTAS: mehed muutuvad soojade ilmadega rumalaks!?

Hiljutisest Ameerikas läbiviidud uuringust selgus, et naised suudavad kõrgemal temperatuuril oluliselt paremini mõelda. Meestel seevastu kuumaga töövõime ja mõtlemine ei funktsioneerinud nii hästi kui jahedas, vahendab Daily Mail. 

Keskkonna temperatuur võib olulisel määral mõjutada seda, kui hästi inimene suudab oma tööd teha ning mõelda. Samuti on suur vahe selles kas oled mees või naine, väidavad Ameerika teadlased. 

Nimelt viidi hiljuti läbi uuring, kus osales 500 inimest. Siseruumides olevatel inimestel paluti lahendada kergeid matemaatilisi ülesandeid ning moodustada kümne tähega nii palju sõnu kui nad suutsid. Teadlased jälgisid kas ruumi temperatuur mõjutas seda, kui hästi nad ülesannetega hakkama said. Temperatuur kõikus 16 ja 33 kraadi vahel. 

Kui temperatuuri tõsteti viie kraadi võrra, said naised kõikide ülesannetega tunduvalt paremini hakkama. Mehed ei suutnud aga nii palavas korralikult mõelda ja said ülesannetega kehvemini hakkama. Jahedamas ruumis hakkas neil aga mõte jälle tööle ning ka ülesandeid said lahendatud. 

Teadlased olid üllatunud, et vaid viiekraadine temperatuuri muutumine mõjutas osalejaid niivõrd palju. 

Tasuks siiski meeles pidada, et uuring viidi läbi siseruumides. On siiski võimalik, et temperatuur mõjutab inimeste mõtlemist ka välistes tingimustes. Kõnealusest uuringust saab aga selgeks, et naiste mõtlemisvõime on näiteks suvesoojadega tunduvalt parem kui meestel.