Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING PALJASTAS: noored mehed jäävad aina rumalamaks!?

Hiljutisest uuringust selgus, et noorte meeste intelligentsustase on märgatavalt madalam kui vanemal sugupõlvel. Uuringus vaaldeldi lähemalt üle 730 000 Norra ajateenija intelligentsust, kirjutab New York Post. 

Teadlased märkasid, et 1970. ja 2007. aasta vahel on intelligentsustesti tase kukkunud kaheksa punkti võrra. 

"Tulemused on väga märkimisväärsed ja samad muretsema panevad," kommenteeris Edinburghi ülikooli psühholoogiaprofessor Stuart Richie ajakirjale The Times.

Norra teadlased panid tähele, et 1991. aastal sündinud mehed said intelligentsustestis viis punkti vähem kui 1975. aastal sündinud ja kolm punkti vähem, kui 1962. aastal sündinud mehed. "Tulemused lükkavad Flynn efekti väite ümber," sõnas Richie. 

Flynni nähtusega mõeldakse teooriat, mille kohaselt peaks intelligentsustase ajaga inimeste seas tõusma. Teooria kohaselt on viimase 70 aasta jooksul tõusnud intelligentsustase iga sugupõlvega kolme punkti võrra. Juba 2009. aastal avaldatud uuringus leiti aga, et Inglismaa noored ei ole enam nii targad nagu teismelised mõned aastakümned tagasi. 

Teadlaste sõnul võib noorte rumalamaks muutumine olla seotud sellega, et matemaatika ja keelte õpetus on ajaga muutunud. Oma osa mängib ka asjaolu, et tänapäeva noored veedavad raamatute lugemise asemel suure osa ajast televiisori ja arvuti taga. 

Uuring avaldati teadusajakirjas PNAS.