Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING PALJASTAS: SEE sünnitusjärgse seksiga seotud müüt on vale

Rasedus ja sünnitus on rasked asjad, mis panevad naise keha äärmuslikesse oludesse. Hiljuti Kanadas läbviidud uuring tuletab meelde, et kuigi usutakse, et sünnitus rikub ilmtingimata ka naise seksuaalelu, ei pruugi see alati sedasi siiski olla.

Meedias tehakse tavalist sünnitust maha ning väidetakse, et see on kahjulikum kui keisrilõige - viimane nimelt säästab naise tuppe. Teadlased märgivad siiski, et antud väite kohta puuduvad tõendid. Jah, tavalise sünnitusega on seotud küll riske, kuid kui uurida lähemalt komplikatsiooniriskide kohta, on see sünnitustest kõige turvalisem.

Uuringu käigus vaadeldi lähemalt üle 1400 üle 18-aastase naise sünnitusega seotud kogemusi. Umbes veerandik vastanutest leidis, et nende seksuaalelu muutus pärast sünnitust täielikult. 25 protsenti vastanutest arvas, et keisrilõige oleks võinud aidata nende seksuaalseid probleeme ennetada.

Ligikaudu pooled naised uskusid, et nende tupp muutus pärast sünnitust lõdvemaks. Teadlane Caroline Pukall tuletab aga meelde, et see ei tähenda, et kõikidel sedasi juhtuks ja kui juhtubki, mis siis ikka. "Osade seksuaalelu jätkub pärast sünnitust vanaviisi edasi, teistel see taas muutub - kas halvemas või paremas suunas. Seksuaalsus areneb aja jooksul ja suured muutused meie elus peegelduvad ka seksuaalelus," märgib ta.

"Mõte sellest, et naise tupp peaks olema tihke ning noorusliku välimusega, sest muidu see ei kõlba, on väga sügavale meie kultuuri sisse juurdunud. Kuid see ei tohiks sedasi olla - nooruslik tupp ei taga ideaalset seksi," lisas ta. 

 

allikas: Iltalehti