Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING PALJASTAS: ülekaalulistel inimestel avastati ootamatu probleem

Kehakaalu ja lõhnameele omavahelist seost on siiani väga vähe uuritud. Hiljutisest uuringust selgus aga, et ülekaaluliste inimeste lõhnameel ei tööta sama efektiivselt kui normaalkaalus olevatel inimestel, kirjutab Medical News Today

Uus-Meremaal asuva Otago ülikooli teadlased leidsid omapärase seose kehakaalu ja lõhnameele vahel. Uuringust, kus osales 1500 katsealust, selgus, et mida paremini tunneb inimene lõhna, seda suurema tõenäosusega on ta saleda kehaehitusega. 

Uuringut läbiviinud teadlane Mai Peng sõnas, et lõhnameel mängib meie toitumisharjumuste juures suurt rolli, sest selle abil valime me erinevaid maitseid. "Halb lõhnameel võib tekitada selle, et inimene teeb ebatervislikke valikuid, mis võib suurendada ülekaalulisuse riski. Halva lõhnameelega indiviidid võivad ebatervislikke toite  näiteks neid mis sisaldavad ohtralt soola , pidada tunduvalt hõrgutavamaks, kui tervislikke variante."

Teadlaste sõnul võib ülekaalulisus muuta meie ainevahetust, mis omakorda mõjutab soolte ja aju vahelist kommunikatsiooni.