Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING SELGITAS: kas vahekord rikub sõpruse?

Kas sõbrad võivad voodisse minna ning jätkata seejärel pelgalt sõpradena või hävitab seks igasuguse sõpruse? Tõenäoliselt ei hävita, väidab seksiteadlane Justin Lehmiller.

Lehmiller viitab oma blogis uuringule, mis on avaldatud väljaandes Archives of Sexual Behavior. Vastavalt sellele ei riku seks sõprust ära.

Uuringu kohaselt vaid 18,5 protsenti inimestest, kellel oli mingil hetkel sekssuhe sõbraga, sõnas, et nende sõprus lõppes siis, kui sekssuhe otsa sai. 35,4 protsenti inimestest aga olid oma sõbraga sama lähedased nagu enne magamistuppa jõudmist.

Paljusid suhteid mõjutas seks aga siiski mingil määral. 31,5 protsenti sõnas, et nad eemaldusid peale seksi oma sõbrast, samal ajal kui 14,6 protsenti lausus, et seks muutis neid endisest veelgi lähedasemaks.

Lehmilleri sõnul sõprus, mis sisaldab seksi, kuid mitte romantilist suhet, on tegelikkuses väga keeruline olukord ning mõlemad osapooled suhtuvad sellesse erinevalt. Mõlemal võivad suhtele olla omad ootused, mis võib põhjustada arusaamatusi ning kaasa tuua erinevaid tundeid.

Mida aga teha, kui ühel hommikul sõbra kõrval ärkad? Uurijate sõnul elab sõprus seda tõenäolisemalt intiimse hetke üle, mida avatumalt sõbrad antud olukorda lahendada ning sellega kaasnevaid mõtteid ja tundeid lahata suudavad. 

 

allikas: Woman's Health