Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING SELGITAS: miks mehed taimetoitu süüa ei julge?

Inglismaal läbi viidud uuringust selgus, et nii mõnigi mees sooviks vähendada liha söömist, kuid nad vajavad selle tegemiseks kõigepealt sotsiaalset luba. Nimelt selgus teadlastele, et näiteks restoranides kardavad mehed taimetoitu tellida, sest see tähendab naerualuseks sattumist ning sotsiaalset häbi, kirjutab The Telegraph. 

Aasta aega kestnud uuring viidi läbi Inglismaal Southamptoni ülikoolis. Teadlased panid uuringus tähele, et mehed kardavad sõprade poolt hüljatuks saada, kui nad vähendavad liha söömist. Hirmu tundsid ka need mehed, kellele liha tegelikult ei meeldinud või kes seda tervislikel põhjustel süüa ei saanud. 

Uuringut läbi viinud Emma Roe sõnas, et paljud mehed sooviksid vähendada liha söömist, kuid nad vajavad selleks kõigepealt sotsiaalset luba. 

Ka Eestis tekitas septembri keskel furoori lugu sellest, kas taimetoitlasest ajateenija jäetakse kaitseväes nälga või mitte. Hiljem selgus, et ühtki kaitseväelast metsa seeni ja marju korjama ei saadeta ning tühja kõhtu nad ka kannatama ei pea, vaid tegelikult on ka kaitseväes täitsa võimalik taimetoitu saada. 

Eesti keeles kiputakse kutsuma taimetoitlasteks nii veganeid kui vegetaarlasi ehk kõiki, kes toituvad lihavabalt. Ka mõned muidu lihast loobunud, kuid kala söövad inimesed kutsuvad end taimetoitlasteks. Veganid eelistavad taimetoitlasteks nimetada aga vaid veganeid ning peavad vegetaarlasi pooltaimetoitlaseks, sest viimased söövad loomset päritolu piimatooteid ja mune.