Reklaam sulgub sekundi pärast

UURINGUST SELGUS: mehed kasutavad kaitsevahendit ainult koledate naistega!?

Hiljutisest BMJ Openi poolt läbiviidud uuringust selgus, et mehed, kes leiavad, et nende seksuaalpartner on atraktiivne, ei taha vahekorra ajal kondoomi kasutada. Mida ilusam naine on, seda vähem soovib mees harrastada kaitstud seksi, kirjutab Medical Daily. 

"Kõnealuse uuringu peamine eesmärk oli välja selgitada seotust atraktiivsuse ja kondoomi kasutamise vahel heterosuhetes," sõnas autor. 

Teadlased leidsid, et mida ilusam naine mehe meelest oli, seda rohkem ta temaga vahekorras olla soovis. Mida rohkem mees naisega aga seksida soovis, seda väiksem oli tema soov kasutada kondoomi. Ka mehed, kes pidasid ennast nägusaks ja mehelikuks, olid kaitsevahendite kasutamise vastu. 

Veelgi üllatavam oli aga asjaolu, et isegi kui mehed arvasid, et nad võivad naiselt suguhaiguse saada, eelistasid nad ikkagi ilma kondoomita seksida. Mitmed mehed leidsid aga, et mida kaunim naine on, seda rohkem ta enese eest hoolitseb ning seda väiksem on võimalus, et naisel on suguhaigus. Koledate naiste kohta eeldasid mehed, et suure tõenäosusega on tal ka suguhaigus ning seetõttu eelistasid kasutada kaitsevahendit. 

Uuringust selgus, et vaid 65% meestest kasutab kondoomi regulaarselt, kuigi need aitavad vältida rasedust ja erinevaid haiguseid. Nimelt leidsid nad, et kondoom on ebamugav, vähendab iha ning seda kasutades kaob erektsioon.