Reklaam sulgub sekundi pärast

VANAEMA PANEB SÜDAMELE: “Ärge tooge lapselapsi ootamatult külla. Ka mina tahan seksida, kui selleks tuju on!”

Vanaema Maarit ei ole valmis pakkuma lastehoiuteenust iga kell, kui seda vaja on, sest ka temal on oma elu, sealhulgas seksuaalelu.

Eeldatakse, et vanavanemad, ja eriti vanaemad, lähevad suurest õnnest segi, kui nende laps teatab järeltulija sünnist. Vanavanematelt oodatakse suurt abi laste hoidmisel, ja miks siis vanaema või vanaisa peakski keelduma. On ju suurepärane, kui lapselaps toob ellu rõõmu ja särtsu juurde.

Soome ajalehe Helsingin Sanomat intervjueeritud vanaema Maarit on aga teist meelt. Lapselapse üllatuslikud visiidid häirivad tööl käiva vanaema enda karjääri ning ehk ka veel viimaseid seksuaalselt aktiivseid aastaid vanaisaga.

"Meie jaoks on tähtis, et saaksime koos olla. Eriti nüüd, kui meil veel aega on. Näiteks meie ei seksi vaid korra nädalas laupäeviti peale sauna. Kas me peaksime nüüd loobuma oma seksuaalelust nende üllatusvisiitide tõttu? Mitte mingil juhul!" sõnas Maarit ajalehele. "Ma tahan oma töökohast küünte ja hammastega kinni hoida, sest ma naudin tööl käimist ja olen omal alal edukas. Ma ei saa väikest last ööseks enda juurde võtta. Ma pean öösiti magada saama."

Lapse sünd on perekonna jaoks alati suur sündmus. Lapselapse sünd võib täiskasvanud lapsi oma vanematega lähedasemaks muuta, kui aga osapoolte ootused ei ole samasugused, võib uus elukorraldus põlvkondade vahele ka mõra lüüa. Paljud noored emad ja isad solvuvad ning pettuvad, kui vanaisa ja vanaema polegi uuest ilmakodanikust niivõrd vaimustuses. Oma ootustest ja pettumustest tasuks segaduste vältimiseks rääkida.

 

allikas: Helsingin Sanomat