Reklaam sulgub sekundi pärast

Vanaema retseptiraamatust

Juba iidsetest aegadest on haiguste ravimiseks kasutatud mitmesuguseid taimi. Nende raviomadusi tundsid vaid üksikud inimesed, keda nimetati ravitsejateks või nõidadeks. Neid teadmisi anti edasi järgnevatele põlvedele ja nii kujunes rahvameditsiin.

[email protected]

Juba iidsetest aegadest on haiguste ravimiseks kasutatud mitmesuguseid taimi. Nende raviomadusi tundsid vaid üksikud inimesed, keda nimetati ravitsejateks või nõidadeks. Neid teadmisi anti edasi järgnevatele põlvedele ja nii kujunes rahvameditsiin. Nüüdisaegses kosmeetikas on hakatud laialdaselt kasutama bioloogilisi vahendeid, nende hulgas nii rahvameditsiinis tuntud kui ka katsete teel avastatud ravimtaimi.

Sirvides vanaema iluraviraamatu koltunud lehekülgi, võime sealt leida tulusaid õpetusi, mis on käesoleval ajal suure väärtusega.

Normaalne nahk

Näonaha puhastamiseks

1) Maasikavesi: hõõruda puruks 15-20 metsmaasikat või 2-3 aedmaasikat , valada üle 1 klaasi jaheda veega. Lasta seista pool tundi. Kurnata.
2) Nisukliivesi: Kuuma vette asetada kotike nisukliidega. Jahtunult on vedelik tarvitamiskõlblik.
3) Näo majonees: Munakollane, taimeõli ja vesi segada võrdses osades ja hästi läbi kloppida. Kanda näole 10-15 minutit enne veega pesemist.

Kreemid

1)