Reklaam sulgub sekundi pärast

VÄRSKE EMA APPIKARJE: “Hakkasin tõsiselt enesetapu peale mõtlema!”

Saatus võib teinekord üsna julm olla. 36-aastane Austraaliast pärit Chelsea Pottenger üritas aastaid last saada, kuid asjatult. Kui ta siis lõpuks lapseootele jäi, ei osanud Chelsea aga selle üle rõõmu tunda ning sattus tugeva depressiooni küüsi.

Chelsea rääkis, et juba kolm päeva pärast sünnitust hakkas ta mõtlema enesetapu peale, näiteks kujutas naine tihtipeale ette, kuidas rõdult alla hüppab. Kui sellele lisaks ta öösiti enam lapse tõttu magada ei saanud, hakkas naine tõsise masenduse käes kannatama. Oma rolli mängisid ka imetamisraskused, mistõttu hakkas Chelsea tundma, et ta pole emana midagi väärt.

"Ühiskond sunnib naisi imetama. Tundsin ennast süüdi, sest mõtlesin, et olen emana ebaõnnestunud, kui ma ei suuda oma last rinnaga toita. Kui olin kaks nädalat üritanud last imetada, ütlesin mehele, et ma kas lõpetan selle või jooksen kodunt minema," rääkis Chelsea.

Pudeliga toitmine leevendas mõnevõrra naise ärevust, kuid seda vaid 24 tunniks. Samad deemonid võtsid varsti jälle võimust. Kuid Chelsea ei tahtnud oma murest kellelegi rääkida. "Kandsin näol maski ning ütlesin kõigile, et minuga on kõik korras. Kuid sisemuses tundsin, et varsti kukub kõik kokku."

Puhkuse ajal lennujaamas saadud paanikahoog hirmutas Chelsead nii palju, et ta hakkas tõsiselt enesetappu kaaluma ning pöördus ka kõikvõimsa interneti poole saamaks teada, mis oleks kõige tõhusam viis sellest ilmast lahkumiseks. 

"Õnneks oli abikaasa mu kõrval, sest kui puhkuselt naasesime, olin ma endaga ummikus. Otsustasin talle kõik ära rääkida ning tunnistada, et ma ei saa hakkama. Ütlesin talle, et lootsin, et lennuk kukub alla, sest kõigil oleks parem, kui mind ei oleks," rääkis Chelsea.

Kõige selle tunnistamine pani naise lõpuks abi otsima. Tal diagnoositi sünnitusjärgne depressioon ning talle lubati, et see läheb üle. Ja lubadused pidasid paika. Vaikselt hakkas Chelsea enesetunne paranema ja ta suutis enda sõnul "jälle hingata".

"Emad ja isad - te peate teadma, et te saate terveks. Te võite masendusest täielikult toibuda," julgustab Chelsea ka teisi abi otsima. 

 

allikas: Daily Mail