Reklaam sulgub sekundi pärast

VEEBIKONSTAABEL HOIATAB: kamp netikelme petab noortelt raha välja

Veebikonstaabel Maarja Punak hoiatas täna Facebookis kõiki inimesi, sest netikelmid, kes kergeusksetelt raha välja petavad, on nüüd taaskord aktiveerunud. 

Veebikonstaabel Maarja Punak hoiatas täna Facebookis kõiki inimesi, sest netikelmid, kes kergeusksetelt raha välja petavad, on nüüd taas kord aktiveerunud. 

Punaku sõnul on politseile sellega seoses juba mitmeid avaldusi laekunud. “Teate küll seda trikki, kus juba sinu sõbralistis oleva inimese nimega konto saadab sulle sõbrakutse. Kui selle vastu võtate, küsib "sõber" sinu telefoninumbrit. Peale seda saabub sinu telefonile sõnum numbrikoodiga ning "sõber" palub selle talle saata. Kuhu täpselt sel viisil kannatanu raha on saadetud, on veel täpsustamisel,” kirjutab veebikonstaabel, kes tõdeb, et üks on selge - just praegu petetakse noortelt sellist skeemi kasutades raha välja. 

Veebikonstaabel soovitab kõigil tähelepanelik olla ja mitte edastada mingeid koode, mis teie telefonile saabuda võivad!

Ta lisab, et lapsevanemad võiksid kodus lastelt uurida, ega neile pole mingeid koode edastatud, sest raha liigub ikka samamoodi - lihtsalt vabandused, miks koodid võõrale numbrile saabuvad, on erinevad. 

Buduaar.ee