Reklaam sulgub sekundi pärast

VIIS AASTAT SEKSITA: juhuse tahtel ja omal soovil

Kohtun Kaiaga (35) ühes vaikses vanalinna kohvikus. Minu vastas võtab istet sihvakas brünett ja kui ma ei teaks, et ta töötab kinnisvaraäris, arvaksin, et tegemist on modelliga. Kaia riputab kübara varna, tellib kohvi ja me hakkame rääkima ühest põnevast viisaastakust selle naise elus – elust viis aastat ilma seksita. „Õigemini tegi elu selle valiku minu eest,” ütleb naine naerdes.

Kaia on kaunis naine, keda vastassoo tähelepanu on saatnud juba teismeliseeast. „Olin neliteist, kui mul tekkis esimene boyfriend, kellele ma ka süütuse kaotasin.” Sellest ajast peale on naisel olnud mitmeid suhteid. „Kui olin just keskkooli lõpetanud, täisealiseks saanud ja ülikooli läinud, elasin esimesel kursusel ikka metsikut elu. Mul oli mitmeid üheöösuhteid ja paari kuu jooksul neli erinevat meest, kellega aeg-ajalt kohtamas käisin,” meenutab Kaia.

Mõned kuud hiljem leidis naine omale unistuste töö, tänu millele elu veidi „tuure maha võttis”. Siis kohtus Kaia ühel firmapeol Timoga. „Ta oli super – temas oli kõik, millest ma unistanud olin, isegi ta korter oli selline, nagu ma endale ette olin kujutanud. Olin kõrvuni armunud ja tunne tundus nii õige.” Kaia ja Timo olid koos poolteist aastat ja elu oli nagu lill. „Varem tegi sellest rääkimine mulle nii haiget, aga aeg teeb oma töö. Igatahes jättis Timo mind teise pärast maha. See oli kohutav löök ja sellest toibumise peale läksid kõik mu säästud,” naerab naine ja lisab, et ta poleks kunagi arvanud, et lahkuminek nii kalliks maksma võib minna. „Kuna ma magasin päevad läbi ja olin pikalt haiguslehel, siis mingil hetkel ma tundsin, et ma ei taha enam üldse Eestis olla. Võtsin vastu otsuse, et sõidan Balile. „Jah, see on see murtud südamete parandamise paradiis, kuhu enamik Eesti naisi põgeneb,” naerab Kaia. Nii andis ta ära oma üürikorteri ja sõitis üheotsapiletiga südamerahu leidma.

Mitte päevagi üksi

„Seal oli mul palju aega, et esimest korda enda ja oma suhteajaloo peale mõelda. Olin tol hetkel 27 ja sain ühtäkki aru, et ma pole 14st eluaastast saati üksi olnud. Ma olin ebatervetes suhetes, olnud alateadlikult pidevalt pettunud, lootes, et mulle helistatakse peale one night stand’i ka tagasi. Aga seda ei juhtunud... sageli. Minu kõige pikem suhe oligi Timoga, keda ma esimest korda tõeliselt armastama õppisin. Teised suhted olid kõik paarikuised ja lõppesid sageli üsna segastel asjaoludel, aga mul oli sellest toona nii suva, sest ma teadsin, et ma leian juba samal õhtul endale uue kaaslase. Sellega ei olnud mul kunagi probleemi,” jutustab ta.

Ühel õhtul rannas jalutades möödus Kaiast, nagu hiljem selgus, kohalik teadjamees, kes möödudes talle „puurivalt” silma vaatas, saatuslikud sõnad, „Oh, you are so pretty, but your soul is broken for million pieces…” („Sa oled nii ilus, aga su hing on miljoniks killuks. – toim), ütles ja edasi läks. „Ma olin täiesti rabatud ja mis seal salata, kohe kerkis silme ette stseen filmist „Eat, Pray, Love”. Mõtlesin, et see mees peab olema minu Ketut ja ma jooksin talle järele, et küsida, mida ta sellega mõtleb. Nii me siis istusimegi seal rannas ja ta ütles mulle, et ma olen elus liiga palju endast andnud, aga tagasi ei ole midagi saanud. Ta viitas mu suhetele ja ütles, et nüüd on mul aeg hakata end koguma, sest minu naiselik energia on hakanud otsa saama,” räägib Kaia, kes varem ei ole kunagi olnud suur esoteerik või enda sisse vaataja. „See jutt tundus ühtäkki nii loogiline, et ma lausa tundsin mingisugust erilist valgustatust.”

Aitab meestest!

Siis otsustas Kaia, et aitab mõneks ajaks meestest ja suhetest. „Tahtsin nüüd vaid iseendale elada. Olin kodust nii kaugel ja see oli lihtne – hakkasin lugema eneseabiõpikuid ja mind väga paelus üks teema – seksuaalenergia suunamine eluenergiaks. „Mulle räägiti palju sellest, et kui õpime saatma orgastilist energiat sissepoole ja üles, aga mitte välja, jõuab see meie keha kõrgematesse keskustesse ja me tunneme veelgi suuremat naudingut. Sellist kogemust ei saada tavalise orgasmi abil kunagi,” räägib naine. „Õpingute algul harjutatakse munasarjade energia korduvat tsirkuleerimist. Esialgu on raske säilitada energiat enese sees, aga kui õpid seda kontrollima, hakkad kogema uut, kirjeldamatut rahuldust, mida nimetatakse pikaajaliseks orgasmiks.” Kaia veetis Balil kokku poolteist aastat, tegi juhutöid ja arendas iseend. „Kõige imelikum oli sealjuures see hetk, kui aasta oli täis saanud ja ma taipasin, et ma pole kordagi mõelnud ei meestest ega seksist. Kui ma seda juttu oma sealsele heale sõbrale rääkisin, vastas ta mulle, et tõenäoliselt oli mul enda sees nii palju lahendamata asju, millega tegeleda tuli, ja tänu sellele polnudki mul aega muule mõelda,” räägib Kaia. „Tõenäoliselt nii see oligi!”

Nii möödus teinegi aasta naise elus. „No tegelikult üks kord siiski oli, kus oleks asjaks läinud, aga kuna meil kummalgi polnud kaitsevahendeid kaasas, siis jäi asi katki,” naerab Kaia ja peab ka seda hetke omamoodi märgiks. „Loomulikult oli hetki, mil tahtsin, et keegi kaissu võtaks ja pead silitaks, aga seksist ei osanud ma puudust tunda. Energiate suunamine oli mind õpetanud teistmoodi rahuldust saama ja see tunne oli vägev.”

Tibist lillelapseks

Balilt tagasi tulles hakkas Kaia maalima ja luuletusi kirjutama. „Sõbrannad naeravad siiani, et reisile läks murtud südamega tibi, aga tagasi tuli rõõmus loovhing. Leidsin Eestis uue töö, hakkasin tegelema jooga ja reikiga.” Kaia jutustab ka naerdes oma välimuse muutusest. Eestisse tagasi tulles asendusid kontsad Converse’i tennistega ning punased huuled hügieenilise huulepulgaga. Pidudel ma väga ei käinud ja kogu oma vaba aja tegelesin vaimsete praktikatega ning käisin erinevatel koolitustel. „Ühel loengul istus minu kõrvale aga pikk ja tõmmu mees. Mu kehast käis üle selline värin nagu viimati vist aastaid tagasi,” räägib Kaia. „Kohtusime päris mitu korda, enne kui ta mind kõnetama tuli ja välja kutsus. Meie kolmandal deidil selgus aga midagi rabavat. Nimelt oli mees pidamas kolmeaastast tsölibaati, millest oli käsil alles esimene poolaasta. Oma otsust põhjendas ta sooviga oma elu muuta ja oli alustanud sellest, mis tundus tookord kõige raskem – seksita olla,” jutustab Kaia. „Selgus, et ka tema näol oli tegemist kõva elupõletajaga, kelle hinges on rohkem haavu kui peaks.” Kaia tunnistab, et kui ta mehe ülestunnistust kuulis, hakkas ta esimese hooga valjusti naerma. „Mu esimene mõte oli, et ma ei seksigi enam kunagi!” naerab naine. „Ta andis mulle tegelikult kohe teada, et kui ma sellega kaasa ei taha minna, siis on täiesti arusaadav ja ta ongi arvestanud sellega, et sel perioodil tal kaasat olema ei saa.” Kaia jaoks oli see ühtäkki nii väljakutse kui ka märk: „Olin ju endaga nii palju tööd teinud ja seks ei tundunudki enam number üks, aga ainus, mis mind hirmutas, oli see, et kui midagi on keelatud, siis tahaks ju seda eriti!” naerab Kaia.

„Ühel lumisel talveõhtul ütlesin veiniklaasi taga, et davai, proovime siis nii! Ta meeldis mulle tõesti ja ma mõtestasin tema sattumise minu teele kui õppetunni. Ehk peangi ma ka ise olema tsölibaadis, et mõista elu muid väärtusi?”

Mees on, seksi pole

„Tundub nagu õudusunenägu, eks?” küsib Kaia. Ma noogutan talle vastu ja Kaia seletab, et tegelikult oli see tema senise elu üks sügavamaid suhteid. „Kui sa pole oma kaaslasega kõige tavalisemas mõttes vahekorras, siis tead, kui palju muid mooduseid võib avastada, et üksteisele naudingut pakkuda. Näiteks läbi lihtsate puudutuste ja massaažide,” loetleb naine ja lisab, et neis ei minda siiski kunagi lõpuni, vaid muundatakse oma seksuaalenergia eluenergiaks. „Meie suhe oli väga sügav, sest me rääkisime ja rääkisime nii palju, nagu ma mitte kunagi varem ei ole oma suhetes rääkinud,” ütleb Kaia ja lisab, „meil olid kõik kaardid avatud.”

Paar oli koos aasta ja kaheksa kuud. „See suhe ei lõppenud seksi puudumise pärast, seda võin ma kindlalt väita. Lihtsalt ühel hetkel tundus, et me oleme pigem parimad sõbrad kui armsamad. Me teadsime igat millimeetrit üksteise kehast, aga kirge ei olnud,” räägib Kaia. Lisaks sai mees tööpakkumise välismaale. „Ja mulle tundus, et ka see võib olla märk, et peaksime edasi liikuma.” Tänaseni ollakse veel tihedalt ühenduses. „Ma sain tänu talle täiesti unikaalse kogemuse ja suurepärase sõbra.”

Peale lõppenud suhet oli Kaia veel pikalt vallaline ja „juhuse tahtel edasi tsölibaadis”, nagu ta ise ütleb. „Uskumatu, aga ühel hetkel täitus kalendris viis aastat seksita, ilma et ma oleks sellest isegi nii väga puudust tundnud.” 

Tänaseks on sellest perioodist möödas kolm aastat ja Kaia elab koos oma paarikuuse tütre isaga ja ei kahetse hetkegi sellest tormiliselt viisaastakust. „Kui ma esimest korda peale seda „sundperioodi” seksisin, olin oma kehast nii teadlik – see oli kogemus, mida tasus oodata,” naerab ta. 

„Kui sa ei teaks, siis ega sa ju ei usuks, et mul on selline periood selja taga?” Vastan Kaiale, et tõepoolest mitte. „Ma tean, paljud minu sõbrannad ei suuda seda samuti uskuda, ka minul endal on see mõnikord raske,” ütleb Kaia, kes tänaseks on taas hügieenilise huulepulga punase ja Converse’id kontsade vastu vahetanud, naerdes.

 

Ilmunud ajakirjas Buduaar