Reklaam sulgub sekundi pärast

VIKTORIA LATKIN esindas Eestit rahvusvahelistel missivõistlustel ja sai põneva tiitli omanikuks

Saaremaalt pärit neiu Viktoria Latkin astus oktoobri lõpus Eesti esindajana Hiinas võistlustulle Miss Global City 2018 finaalis ning pälvis elu esimeselt võistluselt Miss Environmental Ambassador tiitli. Buduaar küsis noorukeselt naiselt, kuidas möödus Hiina reis, millega Viktoria lisaks missivõistlustele tegeleb ja millised on tema edasised plaanid. 

Mis tunne sind valdas, kui said teada, et sõidad Hiinasse Eestit esindama?

Meeletult suur rõõm! Olin nii õnnelik, et pisarad voolasid. Kuid päris kohale jõudis see mulle alles ilmselt siis, kui lennuni oli paar päeva.

Kas oled lapsepõlvest saadik missivõistluste vastu huvi tundnud? Kas tegeled sellega pigem hobi korras või näed ennast ka tulevikus veel missivõistlustel osalemas?

Eks see on vist nii, et väiksena unistab suurem osa tüdrukutest printsessiks olemisest. Mina unistasin ka. Umbes algklassides hakkasin missivõistluste kohta rohkem huvi tundma. Televiisorist sai vaadatud välismaa väikeseid misse ja siis olin pettunud, et meil Eestis selliseid asju ei toimu. Sealt tuli ka üks minu salajastest unistustest, et ma tahaksin kunagi ühel missivõistlusel ära käia ja ära näha, kuidas need asjad seal käivad. Ma lootsin, et saan osaleda mõnel missivõistlusel Eestis, aga need lootused said Hiina reisiga mitmekordselt ületatud.

Pärast Hiina võistlusi võin kindlalt öelda, et kui võimalus on, siis lähen kindlasti veel. Annan endast kõik, et see ei jääks minu esimeseks ja viimaseks võistluseks.

Kuidas möödus Hiina reis? Millised on sinu muljed nii Hiinast kui ka näiteks missivõistluste telgitagustest? Kas kõik oli selline, nagu ette kujutasid?

Hiina reis oli väga teistmoodi kui senised reisid. Mitte ainult võistluste pärast, aga juba kultuur on seal nii palju erinev. Oli väga huvitav kohtuda sealsete inimestega ja näha, mis elu nad seal elavad. 12-tunnine lend oli minu jaoks esmakordne kogemus. Selle tegid raskemaks magamatus ja meeletu ärevus, mis eesootava pärast oli, aga see oli seda kõike väärt. Hiina on väga ilus koht, kellel vähegi võimalus minna, soovitan selle ära kasutada.

Jinani jõudes saime bussis tuttavaks suurema osa tüdrukutega. Kõik olid väga armsad ja üksteise vastu sõbralikud. Kogu võistluse vältel aidati üksteist nii palju kui suudeti. Lahkumispeol olid pisarad silmas, sest järgmisel hommikul oli igaüks meist erinevatesse maailma otsadesse lendamas.

Kuidas jäid oma tiitliga rahule? Kas midagi jäi ka hinge kripeldama, et oleks saanud paremini teha/minna?

Alati saab paremini. See oli alles minu esimene võistlus. Järgmisel korral tean juba seda, kuidas ennast võistluseks paremini ette valmistada, rääkimata sellest, kuidas kohapeal paremini toime tulla. Midagi hullu ei olnud. Eks mingid pisiasjad teatud hetkedel ikka häirisid, aga missivõistlustel pead olema valmis kõigeks. Näiteks selleks, et kokkulepitud ajad ja kohtumised võivad muutuda väga kiiresti. Laval ei lähe kunagi midagi valesti. Kõik, mis toimub, on alati ette planeeritud.

Millega lisaks missivõistlustele tegeled?

Hetkel õpin ja käin tööl. Selle kõrval on ka mõned väiksemad projektid ja pildistamised.

Kindlasti peab missivõistlustel suurepärane välja nägema ja oma keha eest hoolt kandma. Millised on sinu nipid, et niivõrd hea välja näed? Kuidas oma keha ja vaimu eest hoolt kannad?

Kõige tähtsam on, et minu kõrval on mu armastav perekond. Mind ümbritsevad inimesed, kes hoolivad ja toetavad mind igas hullus ettevõtmises. Kui mu ümber on inimesed, kes nii südamest kaasa elavad, siis see paneb naeratama. Naeratus omakorda paneb iga inimese särama. Muidugi on tähtis, et saaksin piisavalt puhata ja teha seda, mis mulle meeldib. Ma ei leia, et peaksin iga päev ennast meikima ja see hoiab ka naha tervemana.

Millised on sinu edasised plaanid?

Üheks eesmärgiks on kindlasti lõpetada kool ja selle kõrvalt jätkata erinevate pildistamistega. Kindlasti leian aja ka missivõistlusteks, kui selline pakkumine jälle tuleb.