Reklaam sulgub sekundi pärast

Võrgutav Baieri šokolaaditort

Tõeliselt võrgutav ja suussulav tort on oma pikka valmistamisaega igati väärt. Pehme põhja ja vahuse kreemiga Baieri šokolaaditort röövib iga naise südame! 


 

Tõeliselt võrgutav ja suussulav tort on oma pikka valmistamisaega igati väärt. Pehme põhja ja vahuse kreemiga Baieri šokolaaditort röövib iga naise südame! 

Baieri šokolaaditort

Vaja läheb:

Põhi:
135g jahu
3 suurt muna
90g peensuhkrut
2 spl rummi 

Kreem:
100g tumedat šokolaadi
2 spl želatiini
2 dl piima
130g peensuhkrut
4 munakollast
5dl vahukoort

Valmistamine:

Mikserda munakollased ühes ning munavalged koos suhkruga teises kausis vahtu. Nüüd sega munakollaste hulka vähehaaval munavalged ja sõelutud jahu. Sega niikaua kuni taigen on ühtlane. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala taigen vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit.
Valmista kreem. Selleks Paisuta želatiin 2 spl külmas vees. Klopi munakollased ja suhkur kreemjaks ning nirista vahustamise ajal sekka kuum piim. Vala segu potti ja kuumuta pidevalt segades peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa želatiin ja hakitud šokolaad. Sega hoolikalt ja lase maha jahtuda. Vahusta vahukoor ning sega jahtunud kreemile. 
Kalla kreem rummiga niisutatud tordipõhjale ja jaota lusikaga ühtlaseks. Aseta vähemalt neljaks tunniks külmkappi tahenema.

Serveeri koos valge šokolaadi laastudega!

Allikas: Kuldne šokolaadiraamat

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja