Reklaam sulgub sekundi pärast

Võrratud mustikad

Metsad on pungil nooruseallikatest- mustikatest. Nüüd kiiresti kiiresti metsa mustikaid korjama, sest need pole mitte ainult tervislikud ning täis vitamiine vaid ka maitsvad ja nagu eelpool mainitud hoiavad mustikad ka su naha ilusa ja siledana.


Mustikakook

Vaja läheb: 

Taigen:
125g võid
200g nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 muna
4 spl suhkrut
natuke vanillisuhkrut
mandlilaaste

Kate:
mõnuga mustikaid
2 dl hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
maitseks vanillisuhkrut ja sidrunikoort

 

Valmistamine:

Taigen: Hõõru või muna ja suhkruga. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning sõtku vähehaaval võisegule. Äärista taignaga umbes 25-27cm läbimõõduga koogivorm.

Kate: Sega muna, hapukoor ja suhkrud. Kalla mustikad koogivormile, jaota ühtlaselt ära ja kalla peale hapukooresegu. Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit kuni koogi ääred on ilusad pruunid. Enne serveerimist lase jahtuda! 

 

Head isu! 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja