Reklaam sulgub sekundi pärast

Vürtsikas kanaroog ananassi ja virsikuga

Wok-roogasid on äärmiselt lihtne valmistada ning selleks kulub ka väga vähe aega. Lisaks on see omamoodi ilus vaatepilt kui laual on wok-pann isuäratava toiduga, mis lausa ajab suu vett jooksma. 



Vürtsikas kanaroog ananassi ja virsikuga

 

Vaja läheb:

2 broilerifileed

1 sibul

1 väiksem porru

2-3 spl ketšupit

sojakaste

tsillipipart

paprikapulbrit

väike ananassikonserv

1-2 konservvirsikut

1 spl jahu

oliivõli

 

Valmistamine:

Lõika fileed kuubikuteks ning sibul ja porru ribadeks. Kuumuta wok-pannil oliivõli ning prae sibula ribasid kuni need muutuvad kergelt klaasjaks. Lisa fileetükid ning porru ja pruunista. Maitsesta sojakastme, tsillipipra ning paprikapulbriga ning lisa ketšup. Võid ka soola lisada, aga arvesta sellega, et sojakaste on iseenesest juba küllaltki soolane. Kalla peale ananassikonserv koos vedelikuga ja lase natuke aega vaiksel tulel podiseda. Kui vedelikku on liiga vähe, siis lisa vett. Lisa kuubikuteks hakitud virsikud. Sega kausis jahu koos törtsu külma veega, kasutades visplit. Lisa jahu-veesegu kanale ning sega kiiresti läbi. Lase veel umbes 5 minutit haududa. Maitse ning lisa oma soovi järgi kas soola või pipart. Ilusa punaka värvuse saad intensiivsemaks muuta paprikapulbri ja ketšupi abil. Esimest võid kohe ohtralt kasutada. 

Serveeri koos keedetud riisi või munanuudlitega ning raputa peale basiilikut.

 

*Mängi erinevate piparde ja maitseainetega!

*Paprikaarmastajad lisage ka paprikat!

Head isu!

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja