Reklaam sulgub sekundi pärast

1 KORD PÄEVAS duši all pesemine paneb tervisele põntsu?

Enamusele on see igati tavapärane nähtus end igal hommikul või õhtul duši all pesta ning paljud pesevad end isegi mitu korda päevas. Mõte sellest, et terve päeva end pesta ei saa, tundub lausa jube ning kindlasti kaasneb sellega ebameeldiv hais - kuid mis oleks, kui selguks, et tegelikult ei tohikski end iga päev pesta?

Enamikule on see igati tavapärane nähtus igal hommikul või õhtul duši all käia ning paljud pesevad end isegi mitu korda päevas. Mõte sellest, et terve päeva end pesta ei saa, tundub lausa jube ning küllap kardetakse ka sellega kaasnevat ebameeldivat haisu - kuid mis oleks, kui selgub, et tegelikult ei tohikski end iga päev pesta?

Nimelt on eksperdid jõudnud järeldusele, et iga päev end duši all pestes uhume me oma nahalt ära head bakterid, mis nahka kaitsevad ning lisaks muudab liigne pesemine naha kuivaks.

Duši all peaks tegelikult käima vaid siis, kui oled higistanud ja tunned higihaisu. Pärast trenni on igati mõistlik end pesta, kuid niisama kodus olles ja füüsiliselt end vähe liigutades ei teki ka vajadust end pesema minna.

Ülepesemine muudab naha halbadele bakteritele ja põletikele vastuvõtlikumaks. Oluline on silmas pidada ka asjaolu, et iga kord kui sa duši all käid, ei tasu haarata dušigeeli järgi. Piisab ka sellest, kui end lihtsalt veega puhtaks pesed ning näiteks paar korda nädalas dušigeeli kasutad.

Allikas: health