Reklaam sulgub sekundi pärast

1 OHTLIK TOIT, mis võib organismis põletikke tekitada

Sa oled see, mida sa sööd  just nii ongi, ning see tähendab ühtlasi ka seda, et ebaõige toit vales koguses võib tervisele kurnavalt mõjuda ning vahel ka põletike teket soodustada. Kui organismis on väike põletik, ei tee see tervisele liiga, vaid isegi soodustab organismi paranemist, ent kui põletik muutub krooniliseks, on olukord halb.

Selleks et kroonilise põletiku teket vältida, tasub silma peal hoida ka oma menüül! Nimelt soodustavad teatud toidud organismis põletike süvenemist!

Üks ohtlik toit, mis tõepoolest võib organismis põletike teket süvendada, on punane liha.

Liha sisaldab palju valku ning on seetõttu oluline komponent tänapäevainimese menüüs, ent seda piiratud koguses. Põhjus on lihtne  punane liha sisaldab märkimisväärses koguses küllastunud rasva, mille liigne tarbimine kahjustab soolestiku limaskesta ning see omakorda laseb bakterid organismi, kus nad tekitavad põletikulisi reaktsioone.

Üks kord nädalas punast liha süüa tervisele ohtu ei tekita ja väiksemate portsjonitena võib seda süüa ka rohkem. Siiski pea meeles, et kala on tervisele kasulikum ja seda võiks süüa mitmel päeval nädalas.

Allikas: Business Insider