Reklaam sulgub sekundi pärast

1 OLULINE PÕHJUS, miks intiimpiirkonnast karvu raseerida ei tohiks

Hiljutisest Bostoni ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgus, et regulaarne intiimpiirkonna raseerimine võib põhjustada vulvodüüniat. Tegu on sündroomiga, mille korral esineb välisgenitaalide valu ja kipitus ning suguelu on valulik. Vulvodüüniat on keeruline diagnoosida ja ravida, vahendab Daily Mail

Samast uuringust selgus ka asjaolu, et sagedasti liiga kitsaste pükste kandmine suurendab erinevate vaginaalhaiguste riski, näiteks nagu bakteriaalne vaginoos ja seenpõletik. Mõlemaid haiguseid seostatakse ka vulvodüüniaga. 

"Liiga kitsaste pükste kandmine põhjustab intiimpiirkonnas sellise olukorra, kus näiteks põiepõletik on kerge tekkima. Põiepõletik põhjustab omakorda valu välisgenitaalides," tõdes uurija Bernard Harlow. 

Uuring ilmus ajakirjas Journal of Lower Genital Tract Disease. Selles osales 434 naist vanuses 1840 aastat. Katsealused pidid vastama küsimustele, mis olid seotud nende riietumise ja raseerimisega. 

Tulemustest selgus, et umbes pooled vastanutest kannatas välisgenitaalide valu käes. Naised, kes raseerisid intiimpiirkonda regulaarselt täiesti puhtaks kannatasid lausa 74 protsenti suurema tõenäosusega vulvodüünia käes, kui need, kes raseerisid ainult natukene puhtamaks. Naised, kes raseerisid intiimpiirkonda vähemalt korra nädalas kannatasid välisgenitaalide valus käes kaks korda sagedamini kui need, kes raseerisid ennast maksimaalselt korra kuus. 

Naised, kes kandsid liiga kitsaid pükse vähemalt neli korda nädalas, põdesid vulvodüüniat lausa kaks korda suurema tõenäosusega.