Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV TEGEVUS, mis aitab sul kiiremini rasedaks jääda

Kõik, kes bioloogia tundide ajal ärkvel olid, teavad, et suuseksil ja rasedaks jäämisel ei ole omavahel otsest seost. Hollandis Leideni ülikoolis tervisetöötajate poolt läbiviidud uuringust selgus hiljuti aga üllatav fakt. Nimelt tuli ilmsiks, et sperma alla neelamine võib parandada rasedaks jäämise võimalust, vahendab Daily Mail

Uuringus esitasid günekoloogid küsimusi nende seksuaalelu kohta 97 naisele, kellel oli seljataga vähemalt kolm raseduse katkemist ning kelle vanus oli alla 36-eluaasta. Vastuseid võrreldi 137 naisest koosneva kontrollrühmaga, kellel polnud ühtegi raseduse katkemist. 

Journal of Reproductive Immunologi teadusajakirjas avaldatud tulemustest selgus üllatav asjaolu. Naised, kellel polnud mitte ükski rasedus katkenud, olid oma partneriga oluliselt rohkem suuseksi harrastanud. Teadlased arvavad, et sperma alla neelamine parandab naise immuunsüsteemi ja seeläbi väheneb ka risk raseduse katkemiseks. 

Teadlased märgivad siiski, et suuseksi ja rasestumise paranemise võimalust ei saa ühe uuringu põhjal tõestada. Uuringus osales nende sõnul liiga vähe naisi, et selle põhjal järeldusi teha. Tulemused viitavad aga sellele, et kindlasti tasuks veel uuringuid läbi viia.