Reklaam sulgub sekundi pärast

12 HALBA HARJUMUST, millest kõik naised enne 40. eluaastat loobuma peaksid

Kui tahad ka keskealisena terve olla ning täiel rinnal elu nautida, siis tuleks loobuda teatud asjadest. Ajakiri Me Naiset pani kirja 12 halba harjumust, milleks kõik naised peaksid enne 40. eluaastat loobuma. 

1. Suitsetamine

Isegi kui sa suitsetad vaid aeg-ajalt ja natukene, oled siiski suitsetaja. Kui loobud sellest halvast harjumusest enne 40. eluaastat, väheneb risk haigestuda suitsetamisest põhjustatud haigustesse lausa 90% võrra. 

2. Soolaga liialdamine

Eriti peaks loobuma varjatud soolast, mida on nii leibades, juustudes, valmistoitudes ja ka müslides. Jälgi toitude soolasisaldust ja pea meeles, et soola peaksid sööma päevas kõige rohkem 5 grammi. Seda tehes õnnestub sul vältida kõrget vererõhku ja sellega seonduvaid haiguseid. 

3. Jõusaali vältimine

Jõusaali ei peaks vältima, sest igasugune trenn parandab ainevahetust ja muudab luud tugevamaks. Tugevad lihased hoiavad ka luumurdude eest, mis hakkab ohustama üle 50-aastaseid naisi.

4. Seksi vältimine

Kas oled jälle liiga väsinud ja pea valutab jne? Seks lõõgastab ja teeb head nii sinu kehale kui ka meelele. Hea seksuaalelu nimel tasub ka ise pingutada. 

5. Päikese kummardamine

Nüüd on küll viimane aeg aru saada, et päike muudab naha vanemaks ning tekitab kortse, rääkimata nahavähiriskist.

6. Alkoholiga liialdamine

Mida vanemaks saad, seda raskem on alkoholiga liialdamisest toibuda. Pea siis piiri. 

7. Sõpradega kohtumise asemel Facebookis surfamine

Nii lihtne on jääda diivanile lebama ja unustada ennast sotsiaalmeediasse. Need, kes aga saavad oma sõpradega näost näkku kokku, on tunduvalt õnnelikumad, tervemad ja energilisemad. 

8. Suguvõsa haigusloo eiramine

Kui vanust hakkab lisanduma, on hea selgeks teha, mis haigusi su suguvõsas on põetud.

9. Keha antud signaalide eiramine

Kas sul on kuskilt valus? Kas kehale on tekkinud kahtlane mügarik? Kui su keha annab märku, et midagi on valesti, siis seda tuleks kuulata. 

10. Hambaniidi mitte kasutamine

Kui sa ei käi piisavalt tihti hambaarsti juures kontrollis, siis kasuta hambaniiti. Hammaste vahele kogunenud toidujäänused soodustavad igemepõletikku, mis on eriti sagedane 30-40aastaste seas. 

11. Liiga vähese unega leppimine

Täiskasvanud inimene peaks magama 7-9 tundi. Krooniline unepuudus põhjustab mitmete haiguste teket. 

12. Telefoni näppimine voodis

Nutiseadmetest kiirgav valgus rikub mitmete uuringute kohaselt ööune.