Hiljutisest Ameerikas läbi viidud uuringust selgus, et naised võivad oma toidulaua muutmisega vähendada olulisel määral riski haigestuda rinnavähki. Tulemuste põhjal soovitavad teadlased vähendada rasva söömist ning lisada menüüle köögi- ja juurvilju, vahendab NBC News. Uuringus osales üle 48 000 menopausi ületanud naise üle kogu Ameerika. Uuring sai alguse 1993. aastal ning kestis 20 aastat. Uuringu alguses polnud mitte ühelgi naisel diagnoositud rinnavähki. Neist 20 000 naisel paluti kaheksa aasta jooksul täita igapäevaselt toitumispäevikut. Katsealused vähendasid rasvase toidu söömist vältides punast liha ning rasvaseid piimatooteid. Samal ajal lisasid nad toidulauale ohtralt puuvilju, köögivilju ja viljatooteid. Tulemustest selgus, et naistel, kes jälgisid väherasvast ja köögiviljarohket menüüd, oli 20 protsenti väiksem tõenäosus surra rinnavähki, kui neil naistel, kes oma toidulauda ei muutnud.
Hendrik Terras abikaasaga — FOTO: Hendrik Terras/Instagram Pere ja kodu “ME PEAME minema poodi uut autot ostma.” Hendrik Terrase ja tema lapseootel abikaasa ostud ei mahtunud autosse ära
Ingrid Mänd — FOTO: Erakogu Nipinurk KOGEMUSLUGU I Ingrid Mänd: tänu coach`ingule on mu elus toimunud suur areng ja edasiminek
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad