Reklaam sulgub sekundi pärast

26 kg ALLA VÕTNUD AIRI: “Mida paremini ja tervislikumalt toitun, seda kergemini ja paremini end tunnen.”

Veel aasta ja kaheksa kuud tagasi kaalus Airi Pahva 92 kilo. Tänaseks on ta suutnud 26 kilo alla võtta ning on hakanud rohkem oma peegelpilti jälgima. Airi avaldas, et tema kaalulangetus sai alguse, kui ta ühel hetkel tundis, et ei taha enam selline olla ning mõistis, et kui ta ennast käsile ei võta, ei saa ta varsti endale riideid soetada.

"Olen olnud lapsest saadik selline pontsakam. 6. klassi lõpus ehk siis suvevaheajal võtsin üpris palju alla ja olin normaalkaalus (tol ajal arvasin muidugi, et olen paks), kuid viimaste põhikooliaastatega tulid allavõetud kilod tagasi ja isegi rohkem. Peale põhikooli lõpetamist läksin gümnaasiumisse Viljandisse ning peale gümnaasiumi esimest aastat olin võtnud veel 5-6 kg juurde, ilmselt mõjutajateks uus kool, võõras keskkond ja sisseelamine," rääkis Airi.

Airi tippkaaluks oli 92 kilo ning tänase seisuga kaalub ta 66 kilo. Aasta ja kaheksa kuuga on nooruke naine suutnud alla võtta 26 kilo.

Ta jätkas: "Minu kaalulangetus sai alguse 2.01.2017 ja alustasin toitumiskavaga, mida jälgisin tol ajal 1,5 kuud ainult. Mingi aeg käis peas klõps ära ja sain aru, et selline ma olla ei taha ja kui nii jätkan ehk kui end käsile ei võta, ei saa ma varsti endale riideid soetada. Ja kuna mul oli 18. sünnipäev tulemas, võtsin endale eesmärgiks saada oma sünnipäevaks normaalkaalu.

Teiseks asjaks, mis mind innustas alla võtma, oli ka kool (Sisekaitseakadeemia), kuhu ma peale gümnaasiumi tahtsin õppima tulla ja kuhu muudmoodi ei saanud, kui kehaliste katsete positiivse läbimisega. Nüüdseks on kool alanud ja olen suure elevuse ja rõõmuga õppimas koolis, millest algul vaid unistasin ja olin üpris veendunud, et sisse ei saa."

Airi tunnistas, et põhirõhk on olnud siiski toitumisel. "Mida paremini ja tervislikumalt ma toitun, seda kergemini ja paremini ma end tunnen. Ent tänu kaalulangusele hakkasin ka rohkem liikuma ja trenni tegema. Varasemalt mängisin küll saalihokit, kuid siis hakkasin tihti jooksmas või kõndimas käima ja 2018. aasta algul avastasin enda jaoks jõusaali, kus käimist väga naudin.

Arvan, et nipiks on kuulata oma keha ja sellele parimat anda. Mida tervislikumalt ja paremini ehk toidukogused õiged sa toitud, seda tänulikum on sulle sinu keha. Parim vedelik kehale on vesi. Väljas söömas käies püüa valida võimalikult tervislik toit ja joogiks kõrvale pigem vesi kui karastusjook.

Ma ei saa öelda, et olen saavutanud oma ideaalkaalu, õigemini ma ei teagi, kas mul on seda nn ideaalkaalu. Hetkel küll jälgin uut toitumiskava, millega olen väga rahul ja kaal langeb vaikselt, kuid pigem olen hakanud nüüd jälgima oma peegelpilti. Ise tahan kõige rohkem rahule jääda oma kõhupiirkonnaga ehk näen sellega vaeva, et viimsed voldikesed ära saada. Ja kindlasti tahaks jõuda selle enesearmastuseni ja jääda enesega rahule, millega on mul raskusi, kuid tegelen sellega.

Algul oli kerge, sest kaal hakkas kohe langema ja kilod kadusid ning see kõik andis motivatsiooni juurde edasi minna. Ei saa salata, et on olnud ka palju raskeid hetki ja tunne, et enam ei jaksa, kuid mul on ümberringi niii head ja innustavad sõbrad, pere ja tuttavad, kes ei lasknud mul alla anda ja siiani olen hakkama saanud."