Reklaam sulgub sekundi pärast

3 LAUSET, MIDA sa ei peaks kunagi ütlema oma tütrele

Lapse kasvatamine pole alati sugugi lihtne  emotsioonide virvarr võib vahel üle pea lüüa ning nagu ikka, ütleme me mõnikord asju, mis võivad haiget teha. Selle asemel, et last hurjutada ning end negatiivsel toonil väljendada, tuleks proovida hoopis positiivseid lahendusi. Kõik see, mida me lapsepõlves kogeme, mõjutab väga suurel määral ka meie isiksuse kujunemist hilisemas eas.

Oma tütre huvides ei tohiks sa talle öelda neid kolme lauset:

1. Lõpeta kohe nutmine

Kui sinu laps nutab, siis on sellel alati ka põhjus ja niisama lihtsalt ei saa ükski laps nutmist lõpetada  seega, miks seda temalt üldse nõuda? Selle asemel lase tal oma tundeid väljendada. Kui ta tahab nutta, siis las ta nutab. Aga anna talle märku, et sa oled tema jaoks alati olemas ning kuulad teda, katsud mõista  mitte hukka mõista. 

2. Kui sa nii käitud, siis sa hirmutad poisid ära

Ema ei tohiks kohe kindlasti sisestada oma tütrele, et ta peaks midagi tegema selles suunas, et poistele meeldida. Mitte kedagi ei saa sundida ja ükski tüdruk ei peaks teadlikult hakkama käituma nii, et ta poistele meeldiks. Lase oma tütrel areneda nii nagu see loomulikul teel olema peaks. 

3. Kas sa oled kaalus juurde võtnud?

Oleme ausad, see on küsimus, mida ei taha mitte ükski naine kuulda. Miks peaks siis sinu tütar tahtma seda kuulda? Tüdrukud on oma välimuse osas äärmiselt tundlikud ning võtavad kõike südamesse. Kui tema enda ema teeb negatiivse märkuse tema kaalu suhtes, võib see viia toitumishäireteni.

Pigem ole oma tütrele eeskujuks. Söö tervislikult ning tutvusta tervislikku toitumist ka talle. Olge liikuvad, käige jalutamas ning leidke võimalusi oma füüsilise aktiivsuse tõstmiseks.

Allikas: Sheknows