Reklaam sulgub sekundi pärast

3 PÕNEVAT FAKTI: miks peaks sööma mureleid?

Suvisel ajal on turuletid värskeid marju täis ning kindlasti võiks sellest lühikesest perioodiks kõike võtta, sest marjad on tervisele tõeliselt kasulikud. Lisaks maasikatele ja vaarikatele võiks koju osta ka mureleid või kirsse ning vähemalt paar peotäit neid päevas süüa.


Suvisel ajal on turuletid värskeid marju täis ning kindlasti võiks sellest lühikesest perioodist kõike võtta, sest marjad on tervisele tõeliselt kasulikud. Lisaks maasikatele ja vaarikatele võiks koju osta ka mureleid või kirsse ning vähemalt paar peotäit neid päevas süüa.

Võiks lausa öelda, et need vitamiinide-, mineraalide- ja antioksüdantiderohked isuäratavad puuviljad väärivad supertoidu nime - põhjuseid selleks on mitu.

Allpool on välja toodud kolm põnevat fakti, miks peaks just mureleid või kirsse sööma:

1. Parem uni

Kirssides leidub hormooni nimega melatoniin, mis reguleerib une- ja ärkvelolekutsükleid. Ajakirjas European Journal of Nutrition avaldatud uuringu kohaselt varustab kirsimahla joomine organismi eksogeense melatoniiniga, mis parandab une kvaliteeti ning võib aidata isegi unehäirete puhul.

2. Valuvaigisti

Michigani ülikooli teadlased avastasid, et murelites ja kirssides leidub antotsüaani - tegu on ainega, mis leevendab looduslikul teel valu ning on võimsuselt sama tõhus kui aspriin, ibuprofeen ning teised mittesteroidsed põletikuvastased ravimid. Piisab, kui süüa paarkümmend kirssi päevas, et leevendada põletikku.

3. Vererõhk korda

Murelid sisaldavad suures koguses kaaliumi, mis aitab kõrget vererõhku langetada. Kaalium reguleerib vedelikutaset organismis ning hoiab ära ka vedelikupeetuse ehk siis toimib ka kõhupuhituste leevendamiseks.

Allikas: dailymail