Reklaam sulgub sekundi pärast

4 TÄHTSAT PÕHJUST, miks sa õunu sööma peaksid

Õun pole ilmaasjata populaarne puuvili: see säilib söömiskõlblikuna väga pikka aega ning sellest saab valmistada mitmeid toite. See on soodne, tervisele kasulik ning ideaalne kiireks vahepalaks. Ajakiri Woman`s Health pani kirja 4 tähtsat põhjust, miks õun peaks kindlasti osa sinu menüüst olema. 

Vitamiinid

Kõigest üks õun sisaldab 14 protsenti sinu päevasest A-vitamiini vajadusest ning 11 protsenti sinu päevasest C-vitamiini vajadusest. 

Kiudained

Keskmine koorega õun sisaldab 4,4 grammi kiudaineid. Heaks kiudaineteallikaks peetakse toitu, mis annab vähemalt 3 grammi kiudaineid. Kiudained lihtsustavad seedimist ja aitavad kehas mürke siduda ning neid väljutada.

Veresuhkur normi

Õunas leidub hulgaliselt fütotoitaineid. Fütotoitained aitavad reguleerida näiteks organismi veresuhkru taset ning nende toimet organismile seostatakse ka vähivastase ning südame-veresoonkonnahaigusi ennetava toimega.

Sisaldab kaaliumi

Õun sisaldab päris palju kaaliumi, mida on ennekõike vaja lihaste, sealhulgas südamelihase tööks. Samuti reguleerib kaalium vee hulka kudedes, aitab normis hoida vererõhku, stimuleerib mürgiste ülejääkide eraldumist ning mõjub hästi naha tervisele.