Reklaam sulgub sekundi pärast

5 SÜMPTOMIT, MIDA ükski naine ignoreerida ei tohiks

Enamikele inimestele on teada sümptomid, millega tasuks kiiremas korras arsti juurde pöörduda. Ometi on olemas ka vähem märgatavaid signaale, mida paljud meist ignoreerivad. Kui neile pealtnäha lihtsatele sümptomitele õigel ajal tähelepanu pöörata, on teinekord võimalik ennetada nii mõndagi tõsisemat haigust. Seega ära jäta neid allpool toodud märke mitte mingil juhul tähelepanuta. 

1. Nägemishäired

Kui sa tunned, et vaatad maailma läbi õhukese tüllkardina, on see üks kae esimesi signaale. Terve inimese nägemine peab olema selge, silmad ei tohi valutada ega punetada. 

2. Ebaregulaarsed päevad

Kui su menstruatsioon on ebaregulaarne, sul esineb vaheveritsust või verd tuleb väga palju, tasuks selgeks teha, milles võib probleem olla. 

3. Kaal kõigub 

Kui su kehakaal on siiani sama püsinud, kuid ühtäkki see tõuseb või langeb liiga palju, võib see olla märk tõsisest haigusest. Näiteks võib kaalutõus olla seotud kilpnäärmega, kehakaalu langus on aga märk sooltevähist. 

4. Veritsev sünnimärk

Kui märkad oma kehal tumenenud, suurenenud, kõrgenenud, veritsevaid või muudmoodi muutunud sünnimärke, tuleks need alati võimalikult kiiresti arstile ette näidata.

5. Tükk rinnas

Kui avastad tihendi rinnas või kaenla all ning märkad muudatusi rinna kujus või suuruses, tasuks kiiremas korras arsti juurde pöörduda. 

 

allikas: Woman's Health