Reklaam sulgub sekundi pärast

5 ÜLLATAVAT ASJA, mida nibud su tervise kohta räägivad

Nibud võivad su kohta paljastada palju rohkem kui esmapilgul arvatagi oskad. Ajakirja Prevention sõnul võivad need rääkida ka erinevate terviseprobleemide kohta. Näiteks kui nibusid ümbritsev nahk muutub ühtäkki kortsuliseks või krobeliseks, võib see viidata rinnavähile. Ajakiri pani kirja veel teisigi huvitavaid fakte nibude kohta. 

1. Voolus on normaalne

Nibudest võib tulla voolust ka siis, kui sa pole rase ega imeta ning see on täiesti normaalne. Kui aga voolus on verine ning seda tuleb vaid ühest nibust, tasuks pöörduda arsti poole. Põhjuseks võib olla kasvaja või vähk. 

2. Sport võib põhjustada punetust

Sporti tehes saavad vatti ka nibud ning võib tekkida hõõrumisest põhjustatud punetus. Tavaliselt saab hõõrumist ennetada sobiva sportrinnahoidjaga. Kui sa aga sporti ei tee ning su nibud on ikkagi punased, sügelevad või ajavad nahka, tasuks arsti juurde minna. 

3. Karvad on normaalsed

Ära muretse, kui su nibude ümber kasvavad karvad. Tegemist on täiesti normaalse nähtusega. Kui soovid karvad ära kitkuda, siis ole väga ettevaatlik, sest põletik on kerge tekkima. 

4. Imetamise ajal tekkiv valu võib olla sümptom

Kui su nibud on imetamise esimestel nädalatel hellad ja valusad, siis see on täiesti normaalne. Kui aga valu jätkub, on soovitatav arsti juurde pöörduda. Valu võib tuleneda tupeseenest või põletikust. 

5. Oluline erogeenne piirkond

Teadlaste sõnul tekib nibude katsumisel sama efekt nagu kliitori või vagiina erutamisel. 

 

allikas: Iltalehti