Reklaam sulgub sekundi pärast

5 ÜLLATAVAT TEGURIT, mis põhjustavad tumedaid silmaaluseid

Pärast halvasti magatud ööd vaatavad peeglist tihtipeale vastu tumedad silmaalused. Naiste ühe suurima vaenlase põhjuseks on aga ka palju muud kui ainult puudulik uni. Huffington Post tõi välja viis üllatavat tegurit, mis veel tumedaid silmaaluseid põhjustada võivad. 

Geenid

Mõndadel inimestel on silmaalune nahk lihtsalt tunduvalt tumedam kui teistel. Sellen kindlaks tegemiseks aitab sind ka lihtne nipp: aseta sõrm alalaule ja liiguta sõrme. Kui nahk püsib kogu aeg sama värvi, on su ihu tõenäoliselt lihtsalt tumedama pigmendiga. 

Psoriaas või lööve

Inimesed, kellel on psoriaas või näos lööve, võivad kannatada ka tumedate silmaaluste käes. Mõlemad viitavad nahapõletikule ja ihu võib seega ka punetada ning tumedamaks muutuda. 

Liigne silmade hõõrumine

Kui hõõrud silmi liiga palju, võib nahk silmade all tumedamaks ja paksemaks muutuda, mis on osa naha kaitsereaktsioonist. Hõõrumise tulemusena lähevad väikesed veresooned silmade all katki ning see põhjustab tumedat pigmenti. 

Allergia

Allergiad vallandavad kehas histamiini,mis võivad põhjustada veresoonte laienemise. Tagajärjeks on tumedad või lillakad silmaalused. 

Vähene veejoomine

Vähene veejoomine tekitab samuti silmade aluseid turseid tänu naha kuivusele.