Reklaam sulgub sekundi pärast

6 ASJA, MIS juhtuvad sinu kehaga, kui jood alkoholi

Kas alkoholi mõju all olles tunned ennast lõõgastunult? See on küll väga tore, aga see on ka ainus alkoholi positiivne omadus. Teadlased on üritanud läbi aegade tõestada, et klaas veini päevas on kasulik südamele ja ajule, kuid tõde on see, et alkoholi negatiivseid omadusi on tunduvalt rohkem kui kasulikke tegureid. Kas sina tead, kuidas vägijoogi tarbimine su kehale mõjub? Ajaleht Ilta Sanomat pani kirja kuus tagajärge, mida alkohol põhjustab. 

Nahk vananeb

Enamik meist teab, et alkohol mõjub maksale ja neerudele halvasti, kuid vähesed teavad, et ka nahk vananeb selle tarbimise tagajärjel palju kiiremini. Pikaaegne ja liigne alkoholi joomine kuivatab nahka ja aitab kaasa rakkude kiirele vananemisele. 

Punane nagu tomat

Alkoholi tarbimine muudab osadel inimestel näod punaseks. Lisaks sellele võib vägijook põhjustada ka peavalu või pearinglust. Punane näonahk võib viidata ka kõrgele vererõhule, seda eriti meestel. 

Une kvaliteet nõrgeneb

Alkohol mõjub inimestele erinevalt: osad muudab virgaks ja teistel aitab uinuda. Üks on aga kindel - alkohol halvendab une kvaliteeti ning muudab selle katkendlikuks. 

Suurendab allergiariski

Joomine võib süvendada või tuua esile allergiaid, millest inimene isegi teadlik ei ole. Taanis läbi viidud uuringust selgus, et iga tarbitud vägijook suurendas allergiahooajal allergiatesse haigestumise riski 3% võrra. 

Mälu streigib

Alkohol mõjutab mälu nii joomise ajal kui ka mõni aeg pärast joomist. Näiteks ei suuda sa uusi asju nii kiiresti omandada kui kaine olles ning võib tekkida mälulünkasid. 

Toit maitseb liigagi hästi

Kui jood alkoholi, suureneb ka söögiisu. Nimelt mõjutab vägijook neid ajunärve, mis reguleerivad meie söögiisu. Nälg ei suurene aga vaid purjakil olles, vaid ka järgmisel päeval pohmelliga on isu suur - eriti suur on isu kõige rasvase ja soolase järele.