Reklaam sulgub sekundi pärast

6 KRITEERIUMIT, MILLE PÕHJAL noored nutitelefone valivad

Millenniumi- ja Z-generatsiooni noored on kahtlemata kõige nõudlikumad nutitelefonide kasutajad. Kiirelt areneva tehnoloogia tingimustes suudavad nad iseseisvalt valida just endale kõige sobivamaid lahendusi.

Seega on noored telefonikasutajad sageli praktilisema meelega ning teadlikumad tarbijad, kui nende vanemad, kes tihti lähtuvad oma harjumustest ja mugavusest. Nutitelefoni valides lähtuvad noored enamasti kuuest põhilisest kriteeriumist.

Võimekas kaamera ja tarkvara 

Eneseväljendus ja enesekindlus on tänapäeva noorte tunnusjoonteks. Tänu kompaktse fotograafia kiirele arengule on võimsad käsikaamerad muutunud paljude jaoks pigem luksusesemeks, sest peopesasuuruste kvaliteetsete kaamerate eelised on nüüd laialdaselt kättesaadavad. Kaamerate puhul on tehnoloogia kõrval oluline ka tarkvara, mille abil sisu jäädvustada.

Nutifotograafia suurim väljakutse jäädvustada suurepärast materjali ka liikumise pealt, kiiresti ning seadistusi muutmata. Samas on Huawei Eesti tootejuhi Jekaterina Mishina sõnul noortele oluline ka loominguline kontroll, mis eeldab, et kaamera tarkvara lubaks erinevaid pildistussätteid kombineerida pakkudes nii rohkem võimalusi isikupärasema sisu loomiseks. Telia Eesti tootejuhi Laura Kuusiku sõnul on kaamerate võimekus pidevas kiires arengus. „Näiteks täna leiab ka madalamas hinnaklassis väga häid pilte tegevaid telefone,“ kinnitas Kuusik.

Kvaliteetne ja suur ekraan

Laura Kuusiku sõnul näitab Telia kogemus, et kliendid - eeskätt just noored, eelistavad üha suurema ekraaniga telefone. „Noorte jaoks on ekraan eriti oluline kolmel põhjusel: nad tarbivad palju sotsiaalmeediat, vaatavad keskmisest rohkem videoid ning mängivad telefonis ka mänge. Hea resolutsiooniga ja suur ekraan annab taolisele sisule hoopis uue mõõtme pakkudes paremat elamust,“ selgitas Kuusik.

Julge disain

Noorte jaoks on nutitelefonid midagi enamat kui lihtsalt lõbusad ja funktsionaalsed seadmed – need on omamoodi visiitkaart, mis peaks ütlema midagi selle omaniku kohta. Seega ongi telefoni välimuse eripära olulisem kui kunagi varem – tulenegu see siis telefoniümbrisest või telefoni originaaldisainist. Noorema tarbija jaoks pole telefon niivõrd staatusesümbol, olulisem on isikupära ning tavapärasest eristuvad disainilahendused.

Kiire protsessor ja optimeeritud tarkvara

Kellelegi ei meeldi aeglased telefonid, kuid noored on teadupärast veelgi kärsitumad, seega on disaini kõrval oluline ka sisu. Kiire protsessor on oluline selleks, et mängida järjest nõudlikumaid mänge ning kasutada ka üha täienevaid sotsiaalmeediarakendusi – mõlemad on lahutamatu osa tänaste noorte igapäevaelus. Samamoodi eeldavad ka järjest kvaliteetsemad meediafailid võimsamat protsessorit. Samas peab kiire protsessoriga kaasnema hästi optimeeritud tarkvara, mille kasutajaliidest on võimalik ka meelvaldselt kujundada erinevate widget-ite ja kujunduspakettidega.

Vastupidav ja kiilaadimisega aku

Nii igapäevaelu korraldamine, kooliasjad ning ka sõpradega suhtlemine on kandunud üha enam sotsiaalmeediasse. Pidevat võrguühendust ning rakenduste toimimist saab tagada ainult äärmiselt vastupidav aku – selle tühjenemine võib kõik plaanid untsu keerata! Arvestades, et nooremad inimesed teevad sageli oma plaane nii-öelda käigu pealt siis tuleb alati püsida ühenduses.

Hinna ja kvaliteedi suhe 

Lõpuks on hinna ja kvaliteedi suhe on tähtis igaühele meist, kuid nagu ka eelpool mainitud, on noored praktilise mõtlemisega. Arusaadav ka: milleks osta neljakohalise hinnasildiga telefon, kui selle raha saaks hoopis kulutada elamustele ja kogemustele – elu sisule - mida siis oma sõpradega jagada? Mishina sõnul oli näiteks uue Nova 5T nutitelefoni välja arendamisel peamiseks eesmärgiks kõrge tehnoloogilise võimekuse pakkumise mõistlikus hinnaklassis tehes selle nõnda noortele kättesaadavamaks.