Reklaam sulgub sekundi pärast

6 LIHTSAT NIPPI, kuidas kohvile parem maitse anda

Hommikukohv, lõunane kohv, õhtune kohv. Sünnipäeval pakutakse kohvi, sõbrannadega käiakse kohvitamas ja ka tähtsatel üritustel pakutakse kohvi. Kohvi joomiseks leiab alati põhjuse ning seega on väga oluline, et jook ka maitseks hästi. Toome teieni kuus lihtsat nippi, kuidas kohvile parem maitse anda. 

1. Ära vala kohvikeetja veenõusse vett aparaadi enda kannuga

Mis oleks mugavam, kui valada kohviaparaadi veenõusse vett aparaadi enda kannuga. Vale puha. Kannus on alati rasva ja osa rasvast jääb iga kord kohvi keetes kannu sisse. Kui puudutad veekannu seestpoolt, siis on rasva tunda, väljastpoolt mitte. Kui valad veenõusse vett keetja oma kannuga, pole vesi nii puhas ja värske kui valatuna mingi teise nõuga. See aga mõjutab kohvi maitset.

2. Pese kohvimasina kannu iga päev

Mida puhtam kann on, seda vähem jõuab rasv kohvi sisse. Lisaks veega loputamisele tasuks kann iga päev nõudepesuaine ja harjaga üle käia. 

3. Pühi kuumutusplaati igapäevaselt

Kohvimasina kuumutusplaati on kerge puhtana hoida: pühkimine niiske lapiga on piisav. 

4. Puhasta filtrit paar korda nädalas

Filter kannab just seetõttu filtri nime, et see filtreerib ka rasva. Seetõttu tasuks ka filter igapäevaselt veega loputada ning paar korda nädalas nõudepesuainega pesta. 

5. Kord nädalas keeda aparaadis puhast vett

Pelgalt vee keetmine läbi kohvimasina on kõige lihtsam puhastusnipp. Seda tasuks teha vähemalt kord nädalas. Juba ainuüksi vesi puhastab torusid, filtrit, veepaaki ja kannu. 

6. Pese veepaaki kord kuus

Kuumuta vesi veekeetjas kuumaks, seejärel vala see kohviaparaadi veepaaki, lisa natuke nõudepesuainet ning hõõru harjaga. Veendu, et kohviaparaat oleks eelnevalt stepslist väljas. Pärast sellist pesu tasuks kord või paar keeta aparaadis ainult vett. 

 

allikas: Ilta Sanomat