Reklaam sulgub sekundi pärast

6 PÕHJUST, MIKS MEES erektsiooni ei saa

Mees küll ihaldab oma partnerit, kuid erektsioon jääb sellest hoolimata tulemata. Miks? Seksuaalterapeut loetles üles kuus põhjust.

Kuigi partnerite vahel säriseb ja õhk on kirest paks, ei tööta seksiga seotud asjad alati nii, nagu me ette kujutame. Partneri erektsiooniprobleemi ei tasu võtta isiklikult, sest probleemi taga võib peituda mitmeid sinust olenematuid põhjuseid. Kui seksiisuga on muidu kõik korras, siis miks erektsiooni saamine mõnikord raske on? Seksuaalterapeut Marja Kihlström loetles üles kuus põhjust, miks mees erektsiooni ei pruugi saada.

1. Mees on närvis

Oluline on meeles pidada, et erektsioonihäire on millegi sümptom. Kui mees on närvis või mõtleb sellele, kas ta voodis hakkama saab, on kõige sagedasemad põhjused, miks erektsioon tulemata jääb. Mehe partneriks võib olla maailma kõige suurepärasem inimene, kuid pinge teeb oma töö ja peenis kuivab kokku. Ka stereotüüp alati valmis olevast mehest põhjustab erektsiooniprobleeme.

2. Alkohol

Paljud teavad, et purjuspäi seksimine on üks paras rabelemine. Liigne alkohol ei mõju erektsioonile hästi. Kui alkoholiga ühendada veel ka suitsetamine ja ülekaal, ei pruugigi erektsiooni tekkida.

3. Stress

Näiteks suur ja pikaajaline tööstress hõlmab tervet keha ning põhjustab probleeme ka voodielus. Stress nõrgendab mehe seksiisu ja erektsiooni saamist, sest see vähendab testosteroonitaset.

4. Väsimus

Näiteks peres, kus on väike laps, võib emale lisaks ka isa nii väsinud olla, et peenis lihtsalt ei lähe kõvaks. Siinkohal aitab vaid puhkus.

5. Enesehinnang

Madal enesehinnang või tunne, et oled ebapiisav, mõjutab ka seksuaalelu. Stereotüüp mehest, kes oskab igat naist rahuldada nii, et too kiljub orgasmide käes, põhjustab paljudele meestele madalat enesehinnangut, eriti kui mees pole väga kogenud. Suhtes olevatel meestel mõjutab voodielu alati ka kõik suhtes toimuv: mured, vaidlused ja solvangud ulatuvad ka magamistuppa.

6. Muud tervisega seotud probleemid

Madala testosteroonitaseme taustal võib peituda ka tervisega seotud probleem, seega tasuks pöörduda arsti poole. Paljud haigused nagu näiteks diabeet, depressioon ja südame isheemiatõbi võivad mõjutada erektsiooni. 

Enamikul meestest on mingil hetkel elus raskusi erektsiooni saamisega. On tähtis meeles pidada, et mida kiiremini probleemiga tegutseda, seda tõhusam on seda lahendada. Ära karda psüühiliste põhjustega nagu näiteks stress, enesehinnang või suhte staatus pöörduda seksuaalterapeudi poole. 

 

allikas: Me Naiset