Reklaam sulgub sekundi pärast

9 PÕHILIST RASEERIMISVIGA, mida kõik naised teevad

Enne raseerimist tasuks meeles pidada mõned lihtsad soovitused. Nimelt on enamik naistest süüdi mõne allpool toodud raseerimisapsu tegemises. Kui soovid, et su nahk oleks ka pärast raseerimist sama sile ja kaunis nagu reklaamides, siis veendu, et väldid neid üheksat viga. 

Kasutad valet raseerijat

Kui tahaksid poes valida kõige odavamat raseerijat, siis mõtle uuesti. Ideaalis peaks raseerijal olema kaks või kolm tera, odavamatel on neid aga rohkem ning mida rohkem terasid raseerijal on, seda suurema tõenäosusega karvad sisse kasvavad. 

Raseerid kuiva nahka

Me kõik oleme seda teinud: viimasel hetkel avastad, et kaenlaalused (või jalad) on raseerimata ning pole aega nende korralikuks lõikamiseks. Nii juhtubki, et raseerime kuiva nahka. Halvimal juhul jätab raseerija nahale koledad jäljed.

Raseerid liiga ruttu

Raseerimine on tüütu ja nõuab aega, kuid parima tulemuse saab, kui seda teha rahulikult. Liiga kiire raseerimine põhjustab nahaärritust, ebameeldivaid haavu ning sa ei pruugi kõiki karvu märgata.

Sa ei pese nahka enne raseerimist

Suur osa naistest hakkab karvu raseerima kohe duši alla minnes. Tegelikult võiks seda teha viimasena, sest siis on karv pehmem, mis annab parema ja siledama tulemuse.

Raseerimiskreemi asemel kasutad seepi

Seep ei lase raseerijal nii lihtsalt üle naha libiseda ja toob tihti kaasa naha vigastamise.

Sa ei koori nahka

Regulaarne naha koorimine aitab vältida sissekasvanud karvu.

Kasutad üht raseerijat liiga kaua

Vana ja nüri raseerija on su ihu suurim vaenlane, sest see põhjustab ärritust ja haavu, halvimal juhul ka põletikke. Üle kümne korra ei tohiks üht tera kasutada.

Kasutad raseerijat liiga karmikäeliselt

Paljud mõtlevad, et mida kõvemini nad raseerijat naha vastu suruvad, seda paremini karvad ära tulevad. Nii see aga ei ole. Liigne surumine teeb naha ebatasaseks ja muudab raseerimise raskemaks. 

Sa ei niisuta nahka peale raseerimist

Raseerimine on nahale suur katsumus, seega pea meeles seda hiljem ka vastavalt hellitada.

 

allikas: Iltalehti