Reklaam sulgub sekundi pärast

BANAANI-PEKAANIPÄHKLISAI: koduküpsetaja hitt!

Küpseta see mõnus sai Jamie aastaraamatu retsepti järgi oma perele ja uus kodune hitt on sündinud! Kõigi Jamie ajakirja retseptide juures on ära toodud ühe portsjoni toiteväärtus, nii et tead täpselt, mida sa sööd. 

Kaheteistkümnele

110 g võid, toatemperatuuril
250 g helepruuni suhkrut
2 muna
2 sl vürtsikat tumedat rummi
4 küpset banaani, puruks tambitud
100 ml petti
270 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g piimašokolaadi, kergelt hakitud
125 g pekaanipähkleid, hakitud
paar banaanikrõpsu

Pekaanipähklikate
25 g pekaanipähkleid
100 g suhkrut
½ tl vanillipastat

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Vooderda 25 x 12 cm suurune leivavorm küpsetuspaberiga.
2. Vahusta või kausis suhkruga. Klopi teises kausis munad kergelt rummiga läbi. Kalla munasegu võisegusse, sega juurde purustatud banaanid ja pett.
3 Sõelu jahu koos küpsetuspulbri ja näputäie soolaga eraldi kaussi, seejärel sega või-banaaniseguga, lisa hakitud šokolaad ja pekaanipähklid. Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus 1 tund 15 minutit või kuni koogi sisse torgatud puidust tikk jääb puhtaks.
4. Krõbeda pähklikaramelli valmistamiseks puista pekaanipähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane suhkur ja vanillipasta potti, kuumuta madalal tulel ja sulata, kuni saad kuldpruuni segu. Kalla see pekaanipähklitele ja lase jahtuda.
5. Kui sai on küps, lase sellel vormis jahtuda. Tambi krõbe pähklikaramell väiksemateks tükkideks. Tõsta saiapäts metallrestile, kaunista krõbeda pähklikaramelli ja banaanikrõpsudega.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 453 kcal, 20,4 g rasvu (7,4 g küllastunud rasvhappeid), 6,5 g valke, 65 g süsivesikuid, 57,6 g suhkruid.

JAMIE AASTARAAMATUS on 365 RETSEPTI! Aastaraamatut saad hinnaga 9,95 € tellida SIITosta Buduaari kontorist (Põhja pst 21c, Tallinn) või igast raamatupoest ja supermarketist.

Saad endale kööki aasta jagu inspiratsiooni - selles 365 retseptist koosnevas trükises on retsepte igaks argi- ja pidupäevaks. 

Jamie aastaraamatu iga retsepti juures on ära toodud ühe portsjoni toiteväärtus. TELLIMA