Reklaam sulgub sekundi pärast

BRIGITTE SUSANNE HUNT: minu eesmärk ei ole raha teenida

Raadiohääl Brigitte Susanne Hunt käis koos oma advokaadi Robert Sarvega TV3 saates "Duubel", kus räägiti lähemalt hiljutisest otsusest kohtutee ette võtta. Nimelt palkas Brigitte advokaat Roberti ennast esindama, et teha lõpp anonüümsetele netikommentaaridele, mis on sisult räiged ja viha täis.

Brigitte ütles, et tegelikult ei ole tema eesmärk siinkohal teenida raha, vaid lihtsalt teha lõpp solvamistele. Naine tõdeb, et varasemalt ta ei teadnudki, et anonüümseid netikommentaatoreid saab üldse karistada.

Robert aga selgitas talle, et selline tegevus on tõepoolest karistatav. "Seadus kaitseb ka avaliku elu tegelasi. Kui ma näiteks kodus oma mehe käest peksa saaksin, siis kas inimesed tuleksid ütlema, et aga sa oled ju avaliku elu tegelane ja sa peadki sellega harjunud olema," selgitab Brigitte, et tuntud inimestel on täpselt samasugused õigused nagu kõigil teistel.

Brigitte ja Robert valisid kommentaaride seast välja need, mis on kõige õelamad ja puudutavad naise eraelu. "Osadel kommentaaridel on piisavalt alust, et nõuda valuraha," ütleb Robert.

Kui kommenteerijate nimed on välja uuritud, saab iga inimese puhul individuaalselt analüüsida, millistest summadest jutt käib. Advokaat tõdeb, et jõukama inimese puhul saab nõuda ka suuremat summat valuraha ja need numbrid võivad ulatuda tuhandetesse eurodesse.