Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 3: Praeriis köögiviljadega

Buduaari külmema aja gurmeekool jätkub idamaistel teemadel ja seekord avaldame retsepti, mis iseenesest ei peaks kuigi suur gurmeekunst olema, aga see siiski osutus selleks oma hõrgu maitse osas. Lihtsasti valmistatav, aga niivõrd eriliselt hea maitsega riisilisand tasuks endale selgeks õppida, sest see passib ka argiroogade kõrvaseks.

Kolmanda Tai köögi retsepti puhul selgitas meie peakokk Toiduakadeemias Tarvo Kullamaa, et soola asemel kasutatakse Tais enamasti sojakastet. Teravust saadakse lisaks mustale piprale punasest või rohelisest tšillist (neid kahte koos ei pruugita). Aasiapäraste maitsetega kaupleva ettevõtte DTL valikusse on lisandunud gluteenivaba Japanese Choice sarja kuuluv sojakaste. 

PRAERIIS KÖÖGIVILJADEGA
Kahele 

200 g aurutatud riisi
1 muna
100 g köögiviljasegu
1 sl suhkrut
1 tl valget pipart
2 sl Japanese Choice gluteenivaba sojakastet 

rohelist sibulat
küüslauku
õli praadimiseks

Valmistamine: 

1. Purusta küüslauk. Haki peeneks roheline sibul. Klopi munad lahti (ei pea vahtu lööma). Keeda või auruta riis soolata vees.

2. Aja pann kuumaks ja vala sinna toiduõli. Vala muna peene joana kuuma õlisse. Pane pannile purustatud küüslauk ja köögiviljasegu. Lisa aurutatud riis ja maitsesta. Serveerimisel kaunista rohelise sibulaga.

 

Aasiapärase riisi juurde on meile toidu- ja joogikoosluse soovituse andnud 2015. aasta Eesti parimaks õllesommeljeeks pärjatud Kristjan Markii. 

Joogikooslus: õlu A. Le Coq Imperial Gold 

Imperial Gold on kergem õlu, mis sobib ka roa kergema olemusega, õlle humalane karakter sobib hästi roa küüslauguste maitsetega.