Reklaam sulgub sekundi pärast

DIEETRETSEPT: kõigevaba õuna-banaanikook

Jaanuar on käes ning paljud on endale ilmselt seadnud eesmärgiks toituda pisut tervislikumalt ning vabaneda ka mõnest lisakilost, mis eelmise aastaga kogutud sai. See suhkru-, gluteeni-, piima- ja munavaba õuna-banaanikook sobib lausa ideaalseks magustoiduks nii veganitele kui ka neile, kes on endale seadnud eesmärgiks kaalust alla võtta ja samas magusa söömisest loobuda ei taha.

Kook valmib vaid viiest koostisosast ning selle valmistamine on imelihtne - sega kokku ja pista ahju. Küll aga soovitab retsepti autor Tuuli lasta koogil enne söömist kindlasti täielikult jahtuda - vastasel korral kipub koogike laiali valguma.

VAJA LÄHEB:

1,5 suuremat magusat õuna

2 suuremat küpset banaani

3 spl kookosõli

3 spl täistera kaerajahu

näpuotsaga Himaalaja soola

Maitse järgi datlisiirupit

VALMISTAMINE

Koori ja tükelda banaan. Aseta banaan kaussi ja purusta kahvliga (võid kasutada ka blenderit/köögikombaini/saumikserit). Lisa purustatud banaanidele kookosõli, datlisiirup, kaerajahu, sool ja tükeldatud õunad. Sega kõik omavahel kokku. Kata meelepärane küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vala segu vormi. Küpseta segu 180-200 kraadi juures 30-45 minutit. Lase koogil jahtuda ning asu maiustama!

Retsept pärineb Tuuli blogist.