Reklaam sulgub sekundi pärast

DŽÄSSLAULJA INGA KAARE: „Olen kogu aeg nagu poodiumil!”

Ühel päikeselisel pärastlõunal Kaubamaja juures seistes jääb silma daam, kes kannab musti alt laienevad viigipükse, valget triiksärki, Chaneli stiilis eriti šikke prille ja tulipunast huulepulka. Wow, milline naine, taban end mõttelt, nähes džässlauljat Inga Kaaret, kelle olekust õhkub metropoliitset sarmi ning iseteadlikku stiilitunnetust, mis on maitsekas ning julge kooslus vintage’ist ja uusimatest trendidest. 

Inga jumaldab vintage-stiili! Tema riidekapist võib leida riideid, mis on pärit kolmekümnendatest, viiekümnendatest ja kaheksakümnendatest, kuid sinna sekka on sihilikult ära eksinud ka omajagu päris uut moeloomingut ja eriskummalisi eksemplare. „Miksin neid riideid omavahel, seon tihtipeale vana ja uue kokku, täpselt nii, kuidas parasjagu tuju on,” ütleb naine, kes, muide, on elu jooksul teinud ligi sada langevarjuhüpet, ning lisab, et kõige paremini väljendaks ta oma stiili lausega „Ei pea olema mugav!”. Ülikitsas piht, eriti lai püksisäär pluss sinna juurde laia äärega kübar või mõni muu peaehe, tihtipeale ka kõrge konts – need on detailid, mida särtsakas džässlaulja kanda armastab. Täpselt nii, nagu Inga loomingus puuduvad reeglid, ei ole ta ka oma stiilile seadnud ühtegi reeglit. Spontaanse inimesena saab Inga oma riietust valides inspiratsiooni igalt poolt. „Olen avatud ja vaimustun julgetest valikutest, eksperimenteerin piiri peal ka, see on nii lõbus!”. Inga leiab, et lahe riietus teeb tuju rõõmsamaks ja seeläbi on ka õnnehormoon garanteeritud. Loomingulisele inimesele on see aga kohutavalt tähtis, kuna siis saab luua ja ka teistele edastada seda energeetikat, mis loomingu edasi kannab.

Elu on liiga lühike, et mugavalt riides käia!

Elu jooksul on Inga stiil muutunud nii mõnelgi korral. Tal on kaks tütart ja kui nad väikesed olid, käis kogu elu nende järgi ning tol ajal ei olnud väljanägemine esmatähtis. Küll aga olid esinemiskleidid ka siis väga uhked. Nüüd aga tunneb Inga, et elu on liiga lühike, et igavalt ja mugavalt riides käia. Käesoleva aasta veebruaris elas pilkupüüdev naine New Yorgis, kus talle tehti iga päev komplimente nii riietumise kui välimuse kohta, mis julgustas Ingat omakorda edasi liikuma. „Ka Tallinnas liikudes tulevad inimesed ja ütlevad, et nii lahe on sind vaadata, oled nii teistmoodi,” räägib Inga ning lisab naeratades, et see teeb talle väga rõõmu.

Kõige enam leidub Inga garderoobis kübaraid ja mütse ja seda väga erinevatest aegadest. „No neid ikka on kohe!” Inga sõnul ei ole ta aga suur ehete kandja. „Teemant, kuld ja briljandid oleks minu TOPi kolm esimest, kui mul oleks vahendeid. Saan praegu veel ilma hakkama,” muigab naine. See-eest leidub Inga aksessuaarikogus aga umbes 30 paari erinevaid prille ja mõned neist on ikka oh, kui ägedad!

Garderoob lemmikuid täis

Ühtegi kindlat lemmikut Inga oma riidekapist esile tõsta ei oska, kuna kogu garderoob ongi lemmikuid täis. Kui aga tekib soov olla eriti pilkupüüdev, siis sätib ta endale ette oma hiljuti soetatud Gucci rohelise raami ja ägeda disainiga prillid, mis on tema sõnul kui kirss tordil.

Uurides Ingalt, mis siis ikkagi on tema tuusa stiili saladus, kõlab vastuseks, et saladust ei olegi. „Riietun iga päev nii, nagu oleks see eriline päev, mida ta ju ongi,” lausub lauljatar elutargalt ning lisab, et me saame kõik ise oma jõududega oma päevad eriliseks teha.

Inimesi, kelle stiilist Inga aga ise vaimustub, on palju. Esile tooks ta aga Coco Chaneli – naise, kes ei jätnud ükskõikseks kedagi, ei oma loomingu ega ka väljaütlemistega. Siinkohal meenutab Inga üht tema tsitaati: „Mehed mäletavad alati naisi, kes tekitavad neis muret ja rahutust”.

Vintage’i vaimustus

Kõige enam eelistab Inga shopata erinevates vintage-poodides üle maailma, millest mõistagi kõige meeldejäävam on olnud New York, kuid ka Stockholmis on valik väga lai. Eesti poodidest tõstab naine esile aga MS Vintage butiigi. „Olen sealt nii vingeid riideid saanud, nii tuntud brände kui ka lihtsalt ägedaid riideid,” täpsustab Inga õhinal. Kodumaise moeloomingu seast tõstab Inga esile Raili Nõlvaku, kelle jumpsuit’i ta oma esinemistel väga kanda armastab. Lemmikuks on kujunenud ka Tiina Talumehe roheline kleit, millega on nii lavalaudu köetud kui ka poes kommi ostmas käidud. Lisaks eelmainitule on Inga lummatud veel Riina Põldroosi ja Kristina Viirpalu kleitidest, mida ta aga kahjuks veel endale soetanud ei ole.

Kuigi Inga on tulihingeline vintage’i austaja, jälgib ta ka huviga viimaste hooaegade moetrende. „Minu jaoks on praegu kõige-kõigem Gucci, nii peapeale on see moelooming neil keeratud ja ägedalt ja julgelt miksitud ja serveeritud, et müts maha. Lõppude lõpuks aga ei tasu unustada, et mood muutub, kuid stiil jääb, nagu ütles kord Coco Chanel.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar november-detsember 2018.