Reklaam sulgub sekundi pärast

ECKHART TOLLE 12 SOOVITUST, kuidas elada kogu aeg õnnelikult

Sõlmida rahu iseendaga on paljudele meist kõige suuremaid väljakutseid elus. Eckhart Tolle on Saksa päritolu Kanada vaimne õpetaja, keda on korduvalt erinevates arvustustes ja tabelites välja toodud kui maailma kõige inspireerivamat spirituaalset inimest ning kelle elutöö on õpetada inimesi õnnelikult elama. Nendest Eckhart Tolle mõtetest inspireeritud soovitused võivad juba täna sinu elu muuta. Ja võibolla on nad seda juba teinud. 

 

Ära otsi õnne! Kui sa seda otsid, siis sa seda ei leia, sest otsimine on oma loomuselt õnne vastand. Õnne on raske tabada, aga õnnetunde puudumist saab alati vältida ning seda olukorda on võimalik muuta kohe ja praegu. 

Õnnetu elu peamine põhjus ei ole kunagi see situatsioon, milles oled, vaid sinu tõlgendus sellele olukorrale. Ole teadlik mõtetest, mida sa mõtled. Lahuta oma mõtted olukorrast, mis neid mõtteid põhjustab. On olemas olukord, mis on neutraalne fakt, ja on olemas sinu mõtted, mis on täis emotsioone ja sinu poolt väljamõeldud lugusid. „Ma olen omadega põhjas” on sinu väljamõeldis. „Mul on pangakontol viis eurot” on fakt. Puhtale faktile otsavaatamine annab alati positiivses suunas liikumapanevat jõudu. 

Ära kuula ego häält! Kui kuuled peas häält, püüa see kinni. See on sinu ego, mis tõstab pead ja arvatavasti kaebab millegi üle. See pole midagi enamat kui lihtsalt üks mõte. Saa aru, et sina pole see hääl või see mõte. Sa oled see, kes on teadlik sellest häälest ja mõttest. 

Aega ei saa kogeda! Kuhu iganes sa vaatad, jääb sulle silma märke aja reaalsusest. Olgu selleks kuivanud õun puuviljavaagnas või sinu nägu peeglis võrreldes 20 aastat vana pildiga. Aeg on reaalsus, mida pole võimalik kogeda. Sa saad kogeda ainult praegust hetke ja mitte midagi muud.

Probleemid on alati ajutised! Inimesed usuvad, et nad sõltuvad asjadest, mis mõjutavad nende õnne. Nad unustavad ära, et see, mis juhtus, on ajutine olukord, sest kõik on universumis pidevas muutumises. Kui on hästi, siis naudi. Kui ei ole hästi, siis tea, et see on mööduv.

Ära lahku praegusest hetkest! Miks tekivad hirm, stress ja negatiivsus? Sest sa pöörad selja praegusele hetkele. Miks sa seda teed? Sest sa mõtled, et miski muu on olulisem. Mõelda vaid, et sellest ühest mõttest saab alguse sinu maailma kannatuste rada. Mitte midagi pole olulisem kui praegune hetk.

Füüsiline keha vananeb, sina mitte! Kui sa oled omavahel sidunud oma keha ja oma „mina”, siis varem või hiljem viib see kannatusteni, sest keha vananeb, muutub nõrgemaks ja inetumaks. Füüsiline keha vajab hoolt, head toitu ja tervislikke eluviise, aga see pole siiski pääsetee. Harjuta end varakult mõttega, et see, kes sa oled, ja see, milline on su füüsiline keha, tuleb lahus hoida, sest nii ei vähene aastatega sinu väärtus. Kui keha hakkab kaotama oma sära, muutuvad teadvus ja sinu „mina” aina säravamaks.

Ole kohal! Kus iganes sa oled, ole 100% seal. Kui sulle see „siin ja praegu” olukord ei meeldi ja see muudab sind õnnetuks, siis on sul kolm võimalust: muuda olukorda, muuda ennast või aktsepteeri seda olukorda 100%. Kui tahad võtta vastutust oma elu eest ja elada oma elu ise, siis pead valima ühe nendest kolmest valikust ja leppima ka tagajärgedega.

Armasta kogu aeg! Armastus on olemise vorm. Sinu armastus ei saa olla sinust väljaspool, see on sügaval sinu sees ja sa ei saa seda kunagi kaotada ning see ei saa sinust lahkuda. See ei sõltu kellestki teisest ega millestki väljaspool sind.

Ütle „jah”! Ütle alati praegusele hetkele „jah”, sest teda pole võimalik ootele panna. Alistu sellele, mis iganes see ka poleks. Ühtlasi ütled siis ka „jah” elule. Kui sa seda teed, siis märkad, kuidas elu hakkab sinuga koostööd tegema, mitte vastu töötama.

 

Ilmunud ajakirjas Buduaar